naar top

Mijn Burgerprofiel gebruiken of niet?

Dag collega's

Ik heb een vraag over het al dan niet koppelen van het 'Mijn Burgerprofiel' op onze website.
Als stad of gemeente kan je via Mijn Burgerprofiel op dit moment enkel het opvragen van attesten en akten aanbieden.
Deze functionaliteit wordt momenteel via ons thuisloket aangeboden door onze partner eGovFlow,

Waarom besloot jouw stad of gemeente om 'Mijn Burgerprofiel' te koppelen aan jullie website?
Of waarom besloten jullie om hier nog mee te wachten?

Alvast bedankt voor de info!

Reacties

Reageer
 • foto Celine Keerman
  Zijn alle federale diensten al aangesloten op 'Mijn Burgerprofiel': pensioen, RVA... ? Kan je er effectief terecht voor 'alle' documenten van Vlaamse en federale overheid? Eerder was dit niet het geval waardoor de meerwaarde m.i. gering was.
 • foto Tom De Smet
  Integratie kan zeker geen kwaad. Voor zover ik het zie, komen er dit jaar nogal wat verdere integraties bij: verkeersbelasting, onroerende voorheffing, akten BS en strafregister, attesten kinderopvang enzovoort. Het is ook een beetje de kip of het ei: hoe meer steden en gemeenten afwachtend blijven, kleiner het draagvlak. Het omgekeerde geldt ook :-)
 • foto Jasper Verplancke
  Wij hebben dat recent gedaan voor de COVID-19-vaccinaties. Als je inlogt is er een extra tabblad 'uw COVID-19 vaccin', waar je de status kan bekijken. Alle info uit de uitnodigingsbrief zoals datum, locatie, tijdstip, kan je er ook terugvinden zodra beschikbaar.
 • foto Veerle Van den Broeck
  Vandaag vind je in Mijn Burgerprofiel inderdaad alleen de attesten uit het Rijksregister. Er loopt momenteel wel een traject om aan te sluiten op Databank Akten Burgerlijke Stand (DABS). Wanneer dit operationeel zal zijn ligt nog niet helemaal vast.

  Naast deze attesten bieden een aantal dienstenleveranciers sinds kort ook fiscale attesten aan in het kader van het gemeentelijke aanbod rond vrije tijd en kinderopvang. Inwoners die van dit aanbod gebruik maken, kunnen vanaf dit jaar hun fiscale attest(en), voor bijvoorbeeld kinderopvang, via Mijn Burgerprofiel ontvangen.

  Naast het opvragen van attesten biedt Mijn Burgerprofiel ook de mogelijkheid om vanuit een lokaal bestuur – via integratie met je systemen:
  • statusinformatie over een aanvraag of een dossier aan je inwoners aan te bieden
  • attesten en/of vergunningen, zoals een inname openbare weg, af te leveren
  • het sturen van meldingen (notificaties)

  Ook in het kader van de Covid-19 vaccinatiecampagne heeft Mijn Burgerprofiel een grote meerwaarde voor je inwoners. Zij kunnen namelijk via de header hun persoonlijke COVID-19 vaccinatiegegevens terugvinden, zoals de uitnodiging voor de vaccinatie.

  Een overzicht van alle informatie die vandaag in Mijn Burgerprofiel beschikbaar is, kan je vinden op: https://overheid.vlaanderen.be/informatie-vlaanderen/ontdek-onze-producten-en-diensten/stand-van-zaken-mijn-burgerprofiel
  Welke dienstenleveranciers vandaag al integreren met Mijn Burgerprofiel kan je hier vinden: https://overheid.vlaanderen.be/informatie-vlaanderen/ontdek-onze-producten-en-diensten/dienstenleveranciers-mijn-burgerprofiel#tab-1

  Met al je vragen over Mijn Burgerprofiel kan je ook terecht op Info.mijnburgerprofiel@vlaanderen.be

  Wij organiseren ook periodiek een partnerraad waar we de laatste evoluties van Mijn Burgerprofiel voorstellen. Wil je hier aan deelnemen, dan kan je je inschrijven via de volgende link: https://analytics-eu.clickdimensions.com/cn/aqwrf/PRMijnBurgerprofiel
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.