naar top

Takenlijst communicatiedienst

Hallo collega's

Hoe verdelen jullie de taken binnen de dienst? Hoe zorg je er proactief voor dat er een back-up bij ziekte/verlof? Werk je daarvoor met rollen als 'verantwoordelijke' en back-up'? Hoe zorg je dat de kennis en kunde van de back-up up to date blijft?

Mag ik jullie takenlijsten/takenverdeling zien? Hoe zien deze eruit? :)

Alvast erg bedankt!
En voor degene die wat verlof in zicht hebben met Pasen: geniet ervan en neem je rust in deze hectische tijden :)

Groetjes
Kathleen

Reacties

Reageer
 • foto Lorie Cuypers
  Hoi Kathleen, wij werken binnen onze dienst met een contactpersoon (spoc) voor elke afdeling. Zo is het voor de collega's van andere diensten duidelijk bij wie ze terecht kunnen. Per communicatiekanaal (sociale media, infoborden, website, print, nieuwsbrief, pers) zijn er altijd twee collega's die de verantwoordelijkheid dragen. De rest van het team is dan eigenlijk back-up. De spoc maakt per project/actie een communicatie-actieplan op en verdeelt de taken over de dienst. Zo sta je er nooit alleen voor bij een project of actie. Wij hebben ook een wekelijks teamoverleg waarop alle projecten (klein en groot) worden overlopen.
  Contacteer me gerust voor nog meer info.
  Lorie Cuypers 2 .04.2021 om 07:58 Aangepast op 2 .04.2021 om 07:58
 • foto Els Verbeke
  Elk teamlid is om beurt verantwoordelijk voor de terugkerende communicatieacties (nieuwsbrief, facebook...). Concreet wordt elke week toegewezen aan een teamlid. Zo is duidelijk wie wat moet doen en blijven we tegelijk onze kennis onderhouden. Voor de infokrant werken we samen: elk doet een deel en ik check het geheel. Ad hoc vragen worden ad hoc verdeeld. Elk heeft wel een specialisatie, maar dat wordt niet strikt gevolgd, ook weer om de kennis bij iedereen levend te houden.

  Op die manier kunnen we elkaar gemakkelijk vervangen als iemand niet aanwezig is.

  Ter info: wij zijn met 3 personen, maar werken niet allemaal fulltime aan communicatie.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.