naar top

1 april grap: ja of nee?

Is het gepast om als lokaal bestuur op 1 april een grap te lanceren? Zijn er gemeentes die dat in hun social planning hebben opgenomen? Indien ja, in welke sfeer moeten we het dan zoeken? Zelf was ik geneigd dit niet te doen, omdat ik vrees dat dat nu met corona niet in goede aarde valt en imagoschade veroorzaakt. De vraag kwam in dit geval vanuit ons college. Dus wat is jullie standpunt over een 1 april grap: doen of niet?

Bedankt!

Groetjes, Gitte

Reacties

Reageer
 • foto Ymke Deprez
  Dag Gitte

  Humor is niet gemakkelijk op sociale media. De april-grap moet heel goed zijn en dat vraagt vaak wel wat brainstormwerk (tenzij je natuurlijk een geniale ingeving hebt).

  Verder kan humor ook gevoelig liggen: niet iedereen interpreteert een post op dezelfde manier. Organisaties komen er dus niet altijd mee weg en dan ga je daar negatieve gevolgen van ervaren. Ten slotte zitten we ook in een periode waar fake news helaas alomtegenwoordig is. Dus ook daar is enige voorzichtigheid op z'n plaats.

  Dus om samen te vatten: gezien de coronapandemie en de timing, zouden we adviseren het dit jaar aan jullie te laten voorbij gaan.

  Groetjes
  Ymke
 • foto Gitte Meeuwsen
  Hoi Ymke,

  Bedankt voor je reactie.
  We hadden nochtans wel een - naar onze mening - geschikt onderwerp gevonden. Humor is inderdaad iets wat door iedereen anders kan geïnterpreteerd worden, maar het is niet omdat we in een coronacrisis zitten, dat daar alles voor moet wijken, toch?
  We hadden gedacht om een post op Facebook te plaatsen met daarin de melding dat onze gemeente binnenkort gaat werken met een receptierobot (zie ook sociale robot Pepper in UZ Brussel). We willen de robot dan graag een naam geven en vragen daarvoor input aan onze volgers. Hierdoor wordt toch niemand geviseerd of halen we toch niet meteen een onderwerp aan dat super gevoelig ligt, lijkt ons. Wat is jullie mening?
 • foto Ymke Deprez
  Hey Gitte,

  Ik had aan mijn laatste zin nog moeten toevoegen: tenzij je een idee hebt. Vooral qua timing leek me dat niet evident. Maar als jullie het intern eens zijn over het onderwerp en dat past binnen jullie content, dan kan dat zeker.
  Ymke Deprez 31 .03.2021 om 17:38 Aangepast op 31 .03.2021 om 17:49
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.