naar top

Nieuwe website: enkele vraagjes

Dag collega's,

In Zonnebeke zijn wij bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website. Hierbij hadden we enkele vragen:
* De centrale zoekbalk is opnieuw populair. Dan moet de zoekfunctie echter feilloos werken. Hoe werkt dit bij jullie? Wordt er gezocht op elk woord in een tekst en/of op trefwoorden die je achterliggend moet invoeren? Indien er gezocht wordt op elk woord in een tekst, hoe zorg je ervoor dat enkel de relevantste zoekresultaten getoond worden en geen hopen overbodige pagina's?
* Zijn er nog besturen die werken met een chatrobot? Wat is jullie ervaring hiermee? Zit er een fysiek persoon achter of wordt de robot op voorhand 'gevoed' met info? Zijn er die dit gebruiken op paginaniveau ipv websiteniveau (indien dit kan, onze sociale dienst vroeg hier naar)?
* Zijn er besturen die de foutenpagina van Child Focus gebruiken (https://notfound.org/en/notfound)? Wat is jullie ervaring hiermee?

Bedankt voor de feedback! Grtn, Kim (kim.dalmagne@zonnebeke.be)

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  Kim, in Haaltert hebben we een nieuwe website van LCP en ik ben tevreden van onze zoekfunctie. Hij zoekt op titels, woorden in de tekst en je kan nog extra trefwoorden toevoegen (bv. synoniemen, dialectische woorden, ...). Wat ik wel verwacht had, maar dat hij niet doet, is zoeken in doorzoekbare pdf's. Maar aan de andere kant zal dat je zoekresultaten inderdaad snel vervuilen.
  Ik heb geen weet dat je een volgorde van zoekresultaten zou kunnen aangeven... ik ben hem nog altijd aan het leren kennen ;-)

  Wij gebruiken de foutenpagina van Child Focus ook. Dat werkt goed en ik vind dat wel goed naar imago toe.

  Een chatbot hebben we niet.
 • foto Ymke Deprez
  Dag Kim

  Er zijn al enkele lokale besturen die werken met chatbots. Roeselare, Visit Oostende en Antwerpen bijvoorbeeld. Ook gemeente Aalter zou hiermee bezig zijn.

  VVSG schreef trouwens een artikel over de chatbot van Antwerpen: https://www.vvsg.be/kennisitem/vvsg/antwerpen-schakelt-chatbots-in-voor-een-betere-communicatie-met-de-burger

  Groetjes
  Ymke
 • foto Wouter Rummens
  Dag Kim,
  met onze zoekfunctie in het Paddle CMS kunnen we wel prioriteiten bepalen en bepalen of bestanden (oa pdf's) in de zoekresultaten voorkomen.
  Als je meer wil weten, geef gerust een seintje.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.