naar top

Is TikTok een 'must have' of 'nice to have'?

Wie kan ervaringen of standpunten delen over het inschakelen van TikTok als onderdeel van de mediamix?
- moeten we als stad Aalst op deze golf springen?
- voor welk soort communicatie?
- welke content werkt best op TikTok en welke niet?
- kosten vs baten?
...

Reacties

Reageer
 • foto Katrien Eggers
  Dag Kim,
  TikTok is inderdaad de plek waar de jongste doelgroepen hun informatie en vooral amusement halen. Ik begrijp dus dat ook steden en gemeentes dit kanaal willen inzetten. Weet wel dat TikTok niet onbesproken is. Wij (het Centrum voor Cybersecurity België) geven geen negatief advies over het gebruik van TikTok, maar de VSSE wel. Zij raden bv. aan om TikTok niet op je professioneel toestel te installeren omdat er mogelijks data naar de Chinese overheid wordt doorgegeven. Dit lijkt ver gezocht, maar potentieel laat de Chinese wetgeving dat toe. Als overheidsdienst moet je dit misschien wel in overweging nemen voordat je TikTok omarmt als kanaal om kinderen en jongeren te bereiken.
  Katrien
 • foto Bart Van de Laar
  Dag Kim
  Wij hebben net TikTok ingeschakeld als medium. We proeven nog van de mogelijkheden qua inzetbaarheid. Gisteren deelden we er een filmpje op dat we voornamelijk intern deelden om 'Blue Monday' om te buigen naar 'Happy Monday'.
  Kijk gerust naar onze danspasjes op @tieltwinge (en ja, ik deed actief mee!).

  We deelden dit filmpje trouwens ook 'verborgen' op ons youtube-kanaal, dat had op één dag 120 views, dus geslaagd qua opzet.

  We gaan er van uit dat voornamelijk onze vrijetijdsdiensten gebruik zullen maken van dit kanaal.

  Met vriendelijke groeten
  Bart
  Bart Van de Laar 19 .01.2021 om 16:06 Aangepast op 19 .01.2021 om 16:10
 • foto Sarah Somers
  Hallo Kim

  Voor een artikel in het jaarmagazine van Kortom heb ik drie organisaties geïnterviewd die in 2020 met TikTok zijn begonnen: NMBS, Toerisme Oostende en Politie Sint-Niklaas. Ik ben het artikel nog aan het schrijven. Als het klaar is, zal ik hier de link posten, zodat je hun ervaringen kan lezen.

  Groetjes
  Sarah
 • foto Sarah Somers
  Hallo Kim

  Hier is het artikel over TikTok waar ik over sprak: https://www.kortom.be/kennis/9629/to-tiktok-or-not-to-tiktok-inclusief-infografiek-met-dos-and-donts

  Veel leesplezier!
  Sarah
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.