naar top

Zelf filmpje ontwikkelen

Goeiemiddag,

Ik vroeg mij af wat jullie ervaring is met gratis of betalende tools voor het bewerken van promofilmpjes.
Met wat werken jullie?
Ik zag dat er een aantal spreken over Adobe Spark, maar voor het éénmalig ontwikkelen van een filmpje kost dit al veel geld.

Dankjewel voor de tips!

Reacties

Reageer
 • foto Tom De Smet
  Wij gebruiken de betalende versie van VideoPad: lage kostprijs, lage instap, veel mogelijkheden. https://www.nchsoftware.com/videopad/index.html
 • foto Charlotte Aneca
  Wij werken met een betalend programma Wondershare Filmora 9, kost maar 40 euro per jaar dacht ik en is erg gebruiksvriendelijk!
 • foto Els Verbeke
  En wij werken af en toe met PowerDirector (op Android-gsm, maar bestaat ook voor pc).
 • foto Kim Maex
  Beste Jolien, wij hebben een aantal keer geëxperimenteerd met canva, waar je gebruik kan maken van leuke sjablonen. Voor heel eenvoudige filmpjes ging dit goed. Je hebt hierbij wel minder mogelijkheden om spraak en muziek af te wisselen, dat is het nadeel. Het hangt dus echt af van het type filmpje dat je wil maken, of dit volstaat. Op deze filmpjes verschijnt geen logo, wat positief is. Bij de gratis versie van PowerDirector is dat bijvoorbeeld wel het geval. Qua montage is dit dan weer heel gemakkelijk en uitgebreid, zeker op PC.

  Ik ben alleszins heel gelukkig nu met mijn recente licentie voor Creative Cloud, waar Première bij in zit en waar ik binnenkort wel mee aan de slag ga.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.