naar top

lager FB-bereik

Collega's, sinds een aantal weken merken wij een opvallend lager bereik op FB. De likes en het delen komt ook veel trager op gang dan vroeger. Heeft iemand weet van aanpassingen aan het algoritme of andere zaken die een invloed zouden kunnen hebben?

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  Ik heb net hetzelfde! Drastisch gezakt sinds eind december.
  Ik heb niets gelezen over aanpassingen...
 • foto Elke Keppens
  Ook in Aartselaar opgemerkt.... voorlopig geen oorzaak voor gevonden. Dus ik volg.
 • foto Ymke Deprez
  Dag Nele, Hanne en Elke

  We hebben geen weet van een nieuwe grote wijziging van het Facebook algoritme. Mijn collega Sarah heeft nog wat extra opzoekwerk gedaan, maar ze vindt niet meteen een verklaring voor het dalende bereik.

  Er is wel een wijziging op komst voor Facebook-pagina’s. Zo zullen het aantal pagina-likes verdwijnen ten voordele van het aantal volgers. Dat wordt nu geleidelijk geïntroduceerd, maar zou nog geen verklaring zijn voor jullie probleem. Zie ook https://androidworld.nl/apps/facebook-paginas-verliezen-like-knop-krijgen-nieuwsoverzicht en https://about.fb.com/news/2021/01/introducing-the-new-page-experience/

  Je kan je vraag eventueel stellen in de Facebookgroep van VLCM, een groep voor professionele community en sociale media managers (https://www.facebook.com/groups/VLCMs). Misschien heeft daar iemand een antwoord?

  Succes! Laat gerust ook even het antwoord weten, wij zijn ook benieuwd.

  Groeten
  Ymke
 • foto Sarah Somers
  Hey Nele, Hanne en Elke

  Toch wel opvallend dat jullie de daling alle drie opmerken en dat jullie alle drie van een gemeente/stad zijn. Ik ben eens in de statistieken van de Facebookpagina van Kortom gaan kijken en daar zie ik geen daling in het bereik.

  Ik volg de sociale media evoluties sowieso op en zal een extra oogje in het zeil houden. Als ik iets tegenkom, laat ik het zeker weten. 

  Groetjes
  Sarah
 • foto Nele Anthoons
  Dank je wel, ik plaats de vraag zeker ook in de Facebookgroep van VLCM. Ook Denderleeuw merkt trouwens sinds december een opvallende daling, maar vond ook nog geen verklaring.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.