naar top

Bevraging over imago, identiteit en communicatie

Goedemiddag, we zouden graag een bevraging organiseren die bij onze inwoners peilt naar het imago en de identiteit van hun gemeente, en hoe zij zich verhouden tot die identiteit. Daarnaast willen we ook een aantal vragen stellen over de communicatie van het lokaal bestuur. Hierop willen we onze communicatiestrategie en -doelen voor de komende jaren baseren.

Heeft iemand reeds zo'n onderzoek uitgevoerd en zoja, wil je je vragen met ons delen? We hebben een basis opgesteld, maar we vragen ons af of we niets over het hoofd zien. Dankjewel! Annelies Geerts

Reacties

Reageer
 • foto Eric Goubin
  Dag Annelies,
  Vanuit mijn job als onderzoeker bij Thomas More organiseer ik sinds 2016 de ‘lokale communicatiemonitor’, op vraag van steden en gemeenten. Het gaat om een representatieve publieksenquête die verschillende aspecten meet van bereik en waardering van de communicatie. De vragenlijst is grotendeels gestandaardiseerd. Dat maakt het mogelijk om je eigen resultaten te vergelijken met ondertussen al 22 andere steden en gemeenten die deelnamen (recent nog in Heist-op-den-Berg, St.-Katelijne-Waver, Rijkevorsel, Olen, …).
  Ik stuur je via mail de projectbeschrijving door. Indien collega’s van andere gemeenten ook interesse hebben mogen ze me dat signaleren. Dan mail ik ze dit ook door.
  Eric Goubin
 • foto Patrick Vandenberghe
  Goed idee en slechts één aanvulling op wat Eric schrijft : survey bevragingen leveren vaak sociaal wenselijke antwoorden e.d. op. En dus kun je ook grootschalig onbevangen luisteren overwegen. Zeker voor bepaalde doelgroepen extra nuttig. Stad Mortsel heeft daar ondertussen al goede resultaten mee. Contacteer me gerust "pm" voor meer details.
 • foto Patrick Vandenberghe
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.