naar top

Bevraging over imago, identiteit en communicatie

Goedemiddag, we zouden graag een bevraging organiseren die bij onze inwoners peilt naar het imago en de identiteit van hun gemeente, en hoe zij zich verhouden tot die identiteit. Daarnaast willen we ook een aantal vragen stellen over de communicatie van het lokaal bestuur. Hierop willen we onze communicatiestrategie en -doelen voor de komende jaren baseren.

Heeft iemand reeds zo'n onderzoek uitgevoerd en zoja, wil je je vragen met ons delen? We hebben een basis opgesteld, maar we vragen ons af of we niets over het hoofd zien. Dankjewel! Annelies Geerts

Reacties

Reageer
 • foto Eric Goubin
  Dag Annelies,
  Vanuit mijn job als onderzoeker bij Thomas More organiseer ik sinds 2016 de ‘lokale communicatiemonitor’, op vraag van steden en gemeenten. Het gaat om een representatieve publieksenquête die verschillende aspecten meet van bereik en waardering van de communicatie. De vragenlijst is grotendeels gestandaardiseerd. Dat maakt het mogelijk om je eigen resultaten te vergelijken met ondertussen al 22 andere steden en gemeenten die deelnamen (recent nog in Heist-op-den-Berg, St.-Katelijne-Waver, Rijkevorsel, Olen, …).
  Ik stuur je via mail de projectbeschrijving door. Indien collega’s van andere gemeenten ook interesse hebben mogen ze me dat signaleren. Dan mail ik ze dit ook door.
  Eric Goubin
 • foto Patrick Vandenberghe
  Goed idee en slechts één aanvulling op wat Eric schrijft : survey bevragingen leveren vaak sociaal wenselijke antwoorden e.d. op. En dus kun je ook grootschalig onbevangen luisteren overwegen. Zeker voor bepaalde doelgroepen extra nuttig. Stad Mortsel heeft daar ondertussen al goede resultaten mee. Contacteer me gerust "pm" voor meer details.
 • foto Patrick Vandenberghe
 • foto Oona Hermans
  Dag Eric, zou je mij die vragenlijst ook even kunnen doormailen aub? Dat kan via oona.hermans@deerlijk.be. Dank je!
 • foto Ashley T'Jaeckx
  Dag Eric, zou je ons eventueel ook die vragenlijst kunnen doormailen? Bij het lokaal bestuur Beerse moeten we ook binnenkort een analyse maken van de behoeften etc. van onze inwoners op vlak van communicatie. Het zou ons wel enorm vooruit helpen om aan de slag te gaan met de lokale communicatiemonitor. Ik ben te bereiken via ashley.tjaeckx@beerse.be. Alvast bedankt!
 • foto Eric Goubin
  Sorry, Oona en Ashley. Die vragenlijst hoort bij een totaalproject vanuit Thomas More hogeschool, en die mag ik niet zo maar doorgeven.
 • foto Patricia Meulemans
  @eric: zou je mij ook de projectbeschrijving kunnen doorsturen aub? Bevat dit ook het kostenplaatje? Graag meer informatie! Bij ons komt dit in 2022 aan bod! Dankjewel! Gr Patricia,
 • foto Els Dever
  Dag Eric,
  Graag ontving ik de projectbeschrijving en kostprijs. Dat mag naar els.dever@wetteren.be
  Dankjewel alvast!
 • foto Bert Verbeeck
  Dag Eric,
  Ook wij ontvangen graag de projectbeschrijving en kostprijs! Dat mag via communicatie@kontich.be. Alvast bedankt!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.