naar top

Persartikel delen op eigen kanalen

Hallo
Goede avond

Delen jullie persberichten op jullie mediakanalen? Zo ja, hoe beslis je van wie je dit deelt (Nieuwsblad, HLN, Radio 2, enzovoort)? In deze artikels/interviews komen ook vaak schepenen en/of burgemeester aan het woord, hoe gaan jullie daar mee om? Not done?

Ik hoor het graag :)

Groetjes
Kathleen

Reacties

Reageer
 • foto Geert Weymeis
  Dag Kathleen,
  wij delen nooit tenzij we een krantenartikel gebruiken om iets te duiden. Wij gaan ervan uit dat we als overheid zelf de authentieke bron zijn en niet de krant. Het is nu al een uitdaging om authentieke informatie te vinden. Als de overheden dan ook nog eens de gazetten gaan delen en dus aangeven dat hun info juist is, zijn we ver van onze betrachting. Stel je voor in crisissituaties...
  Meteen is ook het probleem van politieke profilering versus de neutraliteit van je overheidscommunicatie opgelost en heb je geen last van journalisten die gaan opbieden dat je hun bericht zal delen. Stel je voor dat je er 1 mist...
 • foto Kathleen Achten
  Hallo Geert, heel erg bedankt voor je snelle en oprechte reactie. Groetjes, Kathleen
 • foto Pieter Florentie
  Dag Kathleen, wij doen dat ook niet. Wat we wel vaak doen, is een licht bewerkte versie van het persbericht op onze website (en sociale media) plaatsen. We halen de verwijzingen met naam naar politici eruit, veranderen quotes door algemene tekst, maken bepaalde passages iets neutraler, ... Vaak gebruiken we ook een andere foto (voor pers met mandatarissen, eigen kanalen zonder).
 • foto Kim Van den Eeckhout
  Dag Kathleen, Aalst deelt geen persartikels van nieuwsmedia. Wanneer beleidsmakers zelf een persbericht met quotes uitsturen over beslist beleid dan vragen we aan de bevoegde dienst dat zij de neutrale info invoeren in ons content management systeem om zo de stadskanalen te voeden. Zo komt de correcte info toch ook op de website van de stad.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.