naar top

IDPC aanvullen met de je-vorm

In onze werkgroep ‘Taalbeleid’ passeerde opnieuw het vraagstuk rond de je- dan wel u-vorm. Het was een specifieke vraag waar we in de begindagen van de IPDC (interbestuurlijke producten- en dienstencatalogus) ook mee worstelden: gebruiken we de je- of de u-vorm. IPDC koos voor de u-vorm. Dat was een democratische beslissing.

Wij bij Oostende gebruiken op onze digitale communicatie en dus ook de website de je-vorm. En zo zijn er nog heel wat steden en gemeentes. Voor ons zou het dan ook zeer interessant zijn mocht de databank in twee vormen aangeboden worden. Dat elke fiche een spiegelversie heeft in de je-vorm dus.

We hebben ondertussen nagevraagd of dit mogelijk is, maar we kregen een negatief antwoord. Dit is dan ook een wel erg stevig werkje om op vraag van één stad uit te voeren.

Daarom wil ik graag eens polsen of er nog steden en gemeentes zijn die in de je-vorm communiceren en mee achter dit idee staan. Als blijkt dat wij niet de enige vragende partij zijn, kan het misschien relevant zijn voor IPDC om dit eens te heroverwegen.

Reacties

Reageer
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.