naar top

Magazine vakantie-activiteiten digitaal?

Enkele keren per jaar maken de teams Sport en Jeugd, Speelplein, Bibliotheek en Cultuurcentrum een magazine voor de schoolgaande jeugd met daarin het vakantieaanbod aan activiteiten en kampen. Dit magazine, De Lollie, wordt zowel op papier als digitaal verspreid.
Nu Corona maakte dat deze teams vrij snel moesten reageren en aanpassen in hun aanbod, vrij snel moesten communiceren. Dit was enkel mogelijk door het magazine enkel en alleen online raadpleegbaar te maken. Als je het magazine moet laten drukken, moet je natuurlijk rekening houden met het drukproces en ook de verspreiding die daarna volgt.
Nu stellen zij zich de vraag of het geen slecht idee zou zijn om het magazine enkel nog online te verspreiden. Ze hebben hun publiek (ouders willen tijdig hun kind inschrijven voor kampen en activiteiten), de Lollie is gekend.
Nu wou ik eens informeren of er toevallig andere lokale besturen zijn die recent deze beslissing hebben gemaakt? En hoe zijn jullie tot die beslissing gekomen? Voor- en nadelen? Hoe verliep de communicatie?
Alvast bedankt!

Reacties

Reageer
  • foto Kim Maex
    Wij laten de brochures sowieso maar in minimale aantallen drukken. Vroeger verdeelden wij een papieren brochure via de scholen, maar zij vragen tegenwoordig zelf naar een digitale versie om via Gimme te kunnen versturen. Die digitale versie zetten wij ook op onze website. Vandaar slechts een beperkte papieren oplage.
  • foto Els Verbeke
    Wij drukken nog altijd. Maar misschien is het een optie om een beknopte folder of brief te maken (kan op een goede week gedrukt en postbedeeld worden) en hierin te verwijzen naar het online-magazine en naar een locatie waar ze een papieren versie kunnen afhalen.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.