naar top

Mensen zonder afspraak aan het loket: hoe help je?

Dag collega's,

sinds corona werken de stadsdiensten in Roeselare op afspraak. Er staan nog altijd mensen aan het loket die geen afspraak hebben. Naast een grote communicatiecampagne om dat werken op afspraak breder bekend te maken, hebben wij de ambitie om mensen ook te helpen aan het loket om zelf een afspraak te maken (dat kan via mail, via telefoon, via whatsapp, via de website). Nu maken de onthaalmedewerkers wel een afspraak voor die mensen, maar we zouden deze mensen graag helpen om het zelf te doen zodat de drempel voor een volgende afspraak verlaagt.

Zijn er al organisaties die dat doen? En zo ja, willen jullie dat eens met ons delen hoe jullie te werk gaan?

Bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Patrick Vandenberghe
  Dag Annebeth,
  ik ga al 's een antwoordje hier : https://www.kortom.be/e-groep/9421/werken-op-afspraak
  Succes !
  Patrick
 • foto Annebeth Boudry
  Dag Patrick, merci hiervoor. Zeker waar: we willen ook helpen om het te 'kunnen' in plaats van te 'kennen'. Maar benieuwd hoe ze dat doen. Zetten andere organisaties hiervoor mensen in aan het onthaal?
 • foto Marc van Daele
  Dag Annebeth
  In mijn vorige leven kenden we dezelfde situatie, maar we vonden het altijd OK als mensen vooraf hun afspraak telefonisch maakten. Niet iedereen kan en wil dat via een website doen.
  Een techniek die wel eens gebruikt wordt om mensen te motiveren om hun afspraak vooraf zelf te maken, is hen 20 minuten te laten wachten als ze zonder afspraak komen. "We gaan u er ergens tussen nemen, maar dat gaat wel 20 minuten duren. Als u volgende keer vooraf een afspraak maakt, kunt u meteen naar het loket."
  Maar ook dan is er altijd een aantal mensen die het nooit zullen, kunnen, of willen. Ik zou daar niet te veel energie aan verliezen.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.