naar top

Presentatie over communicatie voor niet-ingewijden

Heeft er iemand een presentatie of hulpmiddelen of bron om een presentatie te geven over 'communicatie' voor niet-ingewijden?

Ik verduidelijk even: samen met één andere collega die aan de andere kant van het land werkt, willen we voor een deel hoog-opgeleide ingenieurs (de mensen die de core business van onze vzw doen), een toelichting geven over wat 'communicatie' (en marketing) precies is. De meeste van deze mensen hebben totaal geen idee wat het nut is of hoe dat in z'n werk gaat. Ter illustratie, ik kreeg ooit te horen: 'op het einde van het jaar zullen wij tegen jou zeggen wat we gedaan hebben, met de nodige cijfertjes en dan kan jij daar over communiceren naar de pers". Mijn mond viel toen open om te reageren, maar door een kleine kortsluiting onder de hersenpan, bleef het geluid uit.

Het moet bijna vanaf nul uitgelegd worden. Nu weet ik dat hier mensen zitten die hier heel ver mee gaan en er aanhangers zijn van 'communicatie als middel' en sommigen van 'communicatie als doel'. Zover wil ik zelfs niet gaan, want dan ben ik ze zeker kwijt.

Mijn doel is om hen te laten inzien dat we een oefening rond onze identiteit moeten maken. Van daar start alles toch min of meer.

Vandaar de vraag: heeft iemand iets (liefst presentatie) dat ik als basis kan gebruiken om enkele basisbegrippen uit te leggen?

Mijn dank zal groot zijn!

Reacties

Reageer
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.