naar top

Bewonersvergaderingen in tijden van corona

Dag collega's,

in september starten wij met de uitvoering van een aantal infrastructuurprojecten. De bedoeling was om daar dit voorjaar de nodige bewonersvergaderingen voor te organiseren. Corona gooide roet in het eten. We willen deze zomer alsnog de bewonersvergaderingen organiseren. Hebben jullie goede voorbeelden van hoe jullie dit in deze tijden aanpakken? We zitten met een oudere bevolking in de projectzones. Enkel digitaal is dus geen optie.
groeten,
Charlotte

Reacties

Reageer
 • foto Patrick Vandenberghe
  Dag Charlotte, zie alvast de raamovereenkomsten waar ik naar verwijs in mijn antwoord op https://www.kortom.be/e-groep/9366/burgerparticipatie
 • foto Charlotte Devriendt
  Patrick, bedankt. Het gaat in ons geval niet over participatie, alles is al beslist. We willen bewoners enkel informeren over wat er zal gebeuren, waarom we het doen en wat de eventuele hinder voor hen zal zijn.
  Ik zoek nu vooral info over hoe dat kan als je eigenlijk maar weinig mensen samen mag brengen. Hoe zorg je ervoor dat je bewoners degelijk geïnformeerd zijn zonder de gezondheid van eender wie in gevaar te brengen?
 • foto Patrick Vandenberghe
  Dag Charlotte, merci voor de verduidelijking. Ik las jouw vraag als : op zoek naar goede voorbeelden van hoe je bewonervergaderingen zou aanpakken ... Mijn antwoord daarop is : bekijk dat als ruimer dan boodschappen-communicatie. Zie ook de goede praktijken en andere inspiratie via https://overheid.vlaanderen.be/participatie/ + er is ook kennisdeling in een LinkedIngroep. Daarin ging het recent over online participatie.

  Maar voor meer informatie over minderhindercommunicatie of veilig bijeenkomsten organiseren : zie elders in dit forum.
  Patrick Vandenberghe 3 .07.2020 om 14:05 Aangepast op 3 .07.2020 om 14:09
 • foto Raffaella Dello
  Dag Charlotte, wij zitten met hetzelfde probleem voor onze stadskernvernieuwing. We spelen op dit moment met het idee om voor onze informatieve bewonersvergaderingen te werken met korte filmpjes waarin alle uitleg rond de werken gegeven zullen worden door bijvoorbeeld onze directeur ruimte. We zijn er nog niet uit of we dit live zullen doen, zodat mensen rechtstreeks hun vragen kunnen stellen.

  Deze filmpjes kunnen we dan inzetten op onze verschillende kanalen (website, Facebook...).
  Raffaella Dello 9 .07.2020 om 12:20 Aangepast op 9 .07.2020 om 12:21
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.