naar top

Functiebeschrijving communicatieambtenaar

De voorbije jaren combineerde ik de functie van communicatieverantwoordelijke in ons bestuur met die van stafmedewerker interne zaken. Met een nieuw organogram n.a.v. integratie met het OCMW werd beslist om de functie te ontdubbelen. Zelf zal ik de functie van beleidsadviseur vanaf binnenkort voltijds invullen, waardoor we nu dus op zoek moeten naar een nieuwe communicatieambtenaar. Er wordt maar 1 VTE voorzien voor communicatie, alvast een pak beter dan de 0,5 VTE (en soms minder) die het tot nu was, maar dat betekent wel dat we iemand zoeken die van alle markten thuis is....
De vraag hierbij: zijn er collega's die een goede functieomschrijving hebben voor deze functie die ik mee als basis zou kunnen gebruiken om de functie bij ons vacant te verklaren?
Alvast bedankt!
Ann

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  Ik heb laatst eentje geschreven voor een medewerker op B-niveau. Ik wil die wel delen. Kan je je mailadres geven?
  De functiebeschrijving is niet weerhouden, maar dan is het werk toch niet voor niets geweest. ;-)
 • foto Ann Seymoens
  Dag Hanne, heel fijn dat je die wil delen! Je mag ze bezorgen aan ann.seymoens@lebbeke.be. Dankjewel!
  Ann Seymoens 27 .05.2020 om 16:13 Aangepast op 27 .05.2020 om 16:13
 • foto Eric Goubin
  Om niet of niet minder dan de gemiddelde communicatie-personeelsbezetting van een gelijkaardige Vlaamse gemeente te halen moeten jullie met 19.000 inwoners beschikken over 2,1 VTE communicatiemedewerkers (het Vlaamse gemiddelde is 1,1 VTE per 10.000 inwoners).

  Maar om het minimum te doen wat een gemeente nodig heeft aan communicatie hebben jullie minstens 1,5 VTE/10.000 inwoners nodig: een combinatie van een communicatieverantwoordelijke niveau A of B-hogere graad, met een medewerker niveau B-lagere graad.
  Deze info is gebaseerd op het ‘Groot Gemeentelijk Communicatieonderzoek’ dat ik vanuit Thomas More hogeschool +/- vierjaarlijks doe bij de steden en gemeenten (zie bijlage).

  Ik bezorg je in bijlage een lijstje dat de klassieke taken van een communicatiedienst inventariseert. Dat kan je inspireren om zicht te krijgen op wat zoal de taken van een communicatieverantwoordelijke zijn.

  Nog een extra tip: de titel 'communicatieambtenaar' is in het hoofdstuk overheidscommunicatie van het Vlaams Bestuursdecreet vervangen 'communicatieverantwoordelijke': dat geldt ook voor lokale overheden . Best dus dat je die titel gebruikt.

  Veel succes daar in Lebbeke!

  Eric
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Michiel Tijskens
  Dag Ann, bijgevoegd vind je de infobundel voor onze recente aanwervingsprocedure. De cijfers van Eric hebben ons enorm geholpen tijdens ons traject vorig jaar voor de opmaak van ons organogram.
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Karen Van de Woestyne
  Dag Ann, bijgevoegd kan je onze functieomschrijving voor een niveau A en B terugvinden. Hoewel je het waarschijnlijk breder zoekt, kan je er wat elementen uithalen. Het gaat om een functiebeschrijving binnen het team marketing en campagnes van onze dienst communicatie.
  Veel succes!
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Uit het VK, 2016
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.