naar top

Bedelen van mondmaskers

Steeds meer gemeenten nemen zelf het initiatief om mondmaskers aan te kopen voor hun inwoners.
Per gezin moet dan een pakket gemaakt worden met de juiste hoeveelheid mondmaskers. Maar die moeten uiteraard ook bedeeld worden.

Zijn hier gemeenten met reeds uitgewerkte plannen?
Hoe verpakken jullie de maskers? Hoe pakken jullie de bedeling aan? Een firma aanstellen, eigen werknemers, vrijwilligers op pad laten gaan? In de brievenbussen droppen of aanbellen... of een afhaalplek installeren?

Alvast bedankt om mee te denken!

Reacties

Reageer
 • foto Kim D'Almagne
  Dag Tine, wij maken misschien gebruik van De Mailingman: http://www.mailingman.be/ Deze dienst stelt heel het pakketje samen (mondmasker, begeleidende brief in eigen envelop of enveloppen van deze firma), adressering en verzending via Bpost. Het enige dat je moet doen is de mondmaskers en de begeleidende brief aan hen bezorgen, of de brief kan je zelfs ook door hen laten printen. Stekene ligt misschien wel wat te ver om specifiek deze firma te gebruiken, maar er zullen wel gelijkaardige firma's bij jullie in de buurt zijn. Groeten, Kim
  Kim D'Almagne 22 .04.2020 om 07:50 Aangepast op 22 .04.2020 om 08:51
 • foto Nadia Gijsemans
  Goedemorgen Kim, bedankt voor je reactie. Hoeveel inwoners hebben jullie en hoeveel tijd rekent De Mailingman om de pakketjes te maken en te verzenden? Hoeveel betalen jullie voor deze dienst? Groeten, Nadia
 • foto Nadia Gijsemans
  Ik geef graag even nog even mij dat wij een infomagazine gepland hebben dat we zelf zouden rondbrengen (met onze redders, arbeiders, ...). Als de timing overeenkomt met de levering van de mondmaskers kunnen we alles bundelen in een enveloppe met adressticker (evt. kan op deze adressticker een cijfer met het aantal gezinsleden om het vullen te vereenvoudigen).
 • foto Kim D'Almagne
  Dag Nadia, de timing is nog niet specifiek afgesproken omdat dit nog afhangt van productie en levering van de mondmaskers. Wij hebben 12.500 inwoners, maar het is nog niet 100% zeker of er voor elke inwoner een masker wordt voorzien, of een specifiek aantal per gezin. Heb onze offerte ter info eens doorgemaild. Maar we zijn ook nog maar aan het informeren en onze opties aan het bekijken :)
 • foto Mieke Van Hulle
  Dag Tine, voor de gemeente Zemst zijn mondmaskers besteld bij Think Pink. Die horde is dus al genomen ;-) Nu stelt zich de vraag inderdaad hoe die mondmaskers bij de inwoners zullen terechtkomen. Deze vraag zal zich stellen in heel wat gemeenten dus ik hoop - samen met jou - hier wat inspiratie te kunnen opdoen...
 • foto Jolien Degrave
  Goedemiddag, ook wij vanuit Heuvelland volgen graag even mee. Bij bestelden ook mondmaskers via Think Pink maar vragen ons af hoe we deze bij de inwoners gaan krijgen. :)
 • foto Kim Reynders
  ik ben ook vooral geïnteresseerd hoe jullie ze gaan verpakken. Wij dachten ze in een pakketje in de brievenbus te steken, huis aan huis te laten bedelen door eigen diensten of door bedeler die normaal ons magazine verdeelt.
 • foto Ilse D'Hespeel
  Hoi, ook vanuit Ingelmunster bestelden we mondmaskers voor onze inwoners. We zullen die in A5-enveloppes bedelen met een begeleidende brief/handleiding erbij. Voorbereidingen gebeuren momenteel intern met aantal diensten, bedeling zullen we laten doen door collega's en vrijwilligers.
 • foto Patricia Meulemans
  Wij bestelden mondmaskers via een groepsaankoop van het Iok. Deze zullen vermoedelijk binnen dit en 10 dagen geleverd worden. Graag zou ik er een infofiche willen bijsteken over het gebruik van deze mondmaskers. Daarnaast een begeleidende brief wat er verandert tijdens deze exitfase. Hoe pakken jullie dit aan? Of wat sturen jullie allemaal met het pakketje mondmaskers mee? Vbn zijn welkom! (Patricia.meulemans@ravels.be).
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.