naar top

Hoe ont-stress jij tijdens deze coronaperiode?

Momenteel zijn communicatieverantwoordelijken overbevraagd. Het is belangrijk om in deze coronaperiode te zorgen voor je eigen mentale gezondheid en een balans te zoeken. Hebben jullie tips voor elkaar om de stress van de dag af te schudden? Helpt je organisatie hierbij? Deel gerust je bevindingen!

Reacties

Reageer
 • foto Els Verbeke
  Leuke vraag. In de eerste weken vond ik het belangrijk om permanent op de hoogte te blijven. Nu heb ik toch enkele dagen verlof genomen om los te koppelen.

  Persoonlijk probeer ik te ontspannen door buiten te wandelen of te fietsen, en door af en toe naar spannende tv-series te kijken.

  Het sociale contact met mijn collega's mis ik, onder andere de vaste middagwandeling. Dat vangen we een beetje op door af en toe te (beeld)bellen. Is niet hetzelfde, natuurlijk.

  In onze organisatie verstuurt één collega (beurtrol) 's morgens een e-mail met een persoonlijke boodschap, omdat we bijna allemaal van thuis werken. Zo leer je je collega's ook eens op een andere manier kennen en voel je je met elkaar verbonden.

  Team bewegen zorgt voor een dagelijkse beweegtip met een video.

  Alle pc-werkers zitten op Slack en daar delen we grapjes met elkaar.
 • foto Charlotte Devriendt
  Wij hebben een Whatsapp-groep opgericht waarin we onder collega's ontspanningstips delen. Er is afgesproken dat er geen werkgerelateerde zaken in de groep gezet worden. Ook niet alle collega's wilden in het groepje opgenomen worden, maar iedereen heeft wel de kans gehad. Het is fijn om te zien hoe er nu ook contact is tussen mensen van verschillende teams, waar dat vroeger veel minder het geval was.
  Een collega nam het initiatief om morgen een digitale after work drink te organiseren.
  Zelf probeer ik elke dag eens buiten te gaan. Al is het maar een wandeling tot aan de bakker. Soms neem ik ook mijn toevlucht tot yoga en meditatie. Dat helpt om mijn hoofd even helemaal leeg te maken. Maar ik weet dat dat niet voor iedereen is weggelegd.
  Elke avond sluit ik mijn werkplek ook letterlijk af. De laptop gaat aan de kant, de bureau gaat dicht, gordijnen toe. Op vrijdag zorg ik voor een clean desk, maak ik mijn bureau proper, vuilbak legen,... Zo kan ik op maandag een frisse start nemen.
 • foto Lieven De Bosscher
  We hebben een Whatsapp-groep binnen de afdeling Interne Zaken waar we heel regelmatig ook ontspanningstips delen, gaande van 'lollekes' tot recepten. Daarnaast hebben we elke vrijdag ook een virtueel café via Zoom waar we kunnen bijpraten met alle collega's. ik persoonlijk ontstress vooral door veel te gaan lopen en door in het weekend mijn laptop & mailbox gesloten te houden. En met een goede fles wijn (met mate uiteraard!) ;-)
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.