naar top

Logo voor adviesraden

Onze ouderenraad wi een herkenbaar logo, om op affiches te tonen dat zij de organisator zijn. Zij vragen aan ons om een logo te maken op basis van het gemeentelijk logo.

Hoe gaat dit bij jullie? Hebben de raden elk een eigen logo, allemaal verschillend? Of hebben de logo's allemaal iets gemeenschappelijks? Ik zoek vooral voorbeelden van dit laatste, omdat onze adviesraden open staan voor onderlinge samenwerking. Maar als je dit een slecht idee vindt, hoor ik het ook graag.

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  Tot nu toe hebben de adviesraden eigen logo's in Haaltert. Vroeger zelf ontworpen, een beetje op basis van het gemeentelijk logo. Maar het is de bedoeling dat in de nieuwe huisstijl al die logo's verdwijnen. We willen gaan voor één logo voor alles en iedereen. Er kan dan eventueel wel, als subtekst, woordelijk de naam van een dienst of raad bij staan.

  Persoonlijk vind ik dat ze een raad van de gemeente zijn. Geen vereniging op zich. Dus mogen ze ook wel naar buiten komen "als van de gemeente".

  In de tekst vermelden we altijd de organisatoren van een activiteit, maar in logo zou ik het liever niet meer doen, in de toekomst.
 • foto Joost Ramaut
  Els, Oostkamp heeft ook verschillende variaties op een logo, zie bijlage Joost
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Nazareth heeft het destijds slim aangepakt
 • foto Annebeth Boudry
  Hey Els,

  in het boek Tante Mariette en Haar Fiets staat er bij Huisstijl/branding/merk een uitgebreid hoofdstuk over logo's. Je kan ook daar wat inspiratie opdoen.

  Ook: Aalst lichtte hun nieuwe huisstijl toe tijdens een inspiratiebezoek, ook de keuze voor 1 logo en sublogo's. De presentatie vind je hier: https://www.kortom.be/presentatie/7502/inspiratiebezoek-aan-aalst-met-de-collegagroep-oost-vlaanderen
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.