naar top

Communicatie kleine werkzaamheden via Facebook

Dienst Openbare Werken stuurt me meer en meer info over kleine werkzaamheden van o.a. de nutsmaatschappijen door. Ze willen dat gepubliceerd zien op onze Facebook-pagina, maar die planning zit al redelijk vol met allerlei andere zaken. En ik vind de algemene FB-pagina ook niet geschikt om veel zo'n soort info te delen.
Voor andere kanalen is het eigenlijk altijd te laat, want ik krijg het maar een paar dagen op voorhand.
Bewonersbrieven worden gedaan, maar er zijn ook altijd de passanten in een straat...
Hoe communiceren jullie daarover?

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Dag Hanne
  Je zou kunnen overwegen om hiervoor een aparte FB-pagina te starten. Wie graag die info ontvangt, kan zich aansluiten. Er zal wellicht content genoeg zijn om de pagina levendig te houden. Een voordeel is ook dat je de collega's van openbare werken de webcare op die pagina kunt laten doen, m.a.w. het beantwoorden van alle vragen en reacties, Anders moet jij voor elk antwoord bij hen aankloppen voor de recentste info. Wat ik wel een moeilijke vind, is het voldoen aan de verwachting van je volgers dat alle info er altijd opstaat, terwijl de informatiestroom vanuit aannemers en nutsbedrijven meestal verre van soepel loopt.
  Een tweede interessante oplossing is één of meerdere Hoplr groepen.

  Veel succes
  Marc
 • foto Charlotte Aneca
  Wij publiceren nieuws over wegenwerken enkel op de Facebookpagina als het echt om grote hinder gaat. Anders staat je pagina binnen de kortste keren vol met zo'n wegenwerken. Wij proberen tijdens infovergaderingen wel e-mailadressen te sprokkelen, en we maken dan lijsten aan per straat/dorp en versturen dan gericht een nieuwsbrief naar de mensen die hinder kunnen ondervinden.
 • foto Kim D'Almagne
  Dag Hanne,
  Wij publiceren ook enkel over werken op Facebook indien het om grote hinder gaat. We hebben ook een aparte nieuwsbrief 'Wegenwerken' zodat we alle geïnteresseerden op die manier up-to-date kunnen houden.
  Groeten, Kim
  Kim D'Almagne 22 .01.2020 om 09:34 Aangepast op 22 .01.2020 om 09:35
 • foto Geert Weymeis
  Wat zijn kleine werkzaamheden? Wij hanteren de regel dat we enkel posten als er hinder zal zijn in de zin van een omleiding of mogelijkse vertraging door file bij tijdelijke verkeerslichten. Je krijgt dan twee reacties op deze berichten: "weeral" en "bedankt". Die tweede tellen bij ons dubbel. Niemand komt graag te laat op school, op het werk, … Werken in 'woonstraten' waar er quasi geen doorgaand verkeer is, vermelden we niet. Wij beschikken als stadsbestuur ook maar over twee FB-pagina's: Algemene info en Toeristische info.
 • foto An Peeters
  Dag Hanne, we versturen elke week een mail via BE-alert met alle mogelijke hinder door wegenwerken, parkeerverbod, evenementen, enz. Dit werkt en wordt geapprecieerd. Je kan ook gerichte info sturen (vb. enkele straten). Ook hebben we een link op onze homepagina met deze info erin: https://www.opwijk.be/hinder
  Groetjes, An
 • foto Hanne Couckuyt
  Bedankt iedereen!
  Interessant onderscheid dat jullie maken, Geert.
  An, BE-Alert is ook een zeer interessant idee! Dat ga ik bekijken.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.