naar top

Intervisie onthaalmedewerkers

Wij komen in Balen twee keer per jaar samen met de baliemedewerkers van onze drie infopunten (ocmw-huis, gemeentehuis, vrijetijdscentrum) om elkaar te leren kennen, werkingen op elkaar af te stemmen, van elkaar te leren, opleidingen, …
Het is elke keer zoeken naar een juiste invulling en methodiek om dit voor iedereen leerrijk en interessant te maken.
Hebben jullie misschien ook zo’n overleg? Misschien dat we bij jullie inspiratie kunnen vinden?
Alvast bedankt.

Reacties

Reageer
 • foto Eric Goubin
  Dag Ann.

  In een vorig leven werkte ik in een communicatiebureau (met o.a. jouw Balense collega Bart Boets als klant, toen aan de slag bij een andere werkgever). Toen deed ik af en toe workshops voor onthaalmedewerkers. Een succesnummer daarbij was een opdracht die we tegenwoordig 'de customer journey' noemen: aan de hand van een vragenlijst/checklist doorlopen de onthaalmedewerkers het hele traject (van dichtstbijzijnde bushalte naar gebouw, het traject binnen, en weer buiten gaan).

  De checklist helpt om door de ogen van de bezoeker te kijken. Zo gaan je belangrijke omgevings- en informatie-elementen opmerken die je als medewerker zelf niet (meer) ziet. In mijn Kortom-boek 'Tante Mariette en haar fiets' vind je op p. 288 een goed voorbeeld van zo'n customer journey checklist (moest je dat boek zelf niet liggen hebben, weet ik zo goed als zeker dat Bart Boets er wel eentje heeft).

  Indien je zo'n customer journey oefening overweegt, kan ik je desgewenst nog wel een ander voorbeeld doormailen.

  Succes, en groetjes!

  Eric Goubin
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.