naar top

Sociale mediaplatform voor interne communicatie

Dag collega's
Tijdens het najaarscongres van Kortom stelde Stefaan Lammertyn Workplace voor, een platform à la Facebook, maar dan voor interne communicatie. Zijn er ook gemeenten die met Workplace werken voor interne communicatie? Of gebruiken jullie andere platformen en welke dan?
Dank je wel!
Annemie (gemeente Boechout)

Reacties

Reageer
 • foto Patrick Vandenberghe
  Bij (de afdeling Communicatie van) de Vlaamse overheid werk(t)en we met Yammer. Maakt deel uit van de Office 365 suite, heeft voorwaar een goede zoekfunctie, je kunt werken met tags, verschillende netwerken met daarbinnen open en gesloten groepen, enz. En slechter dan Facebook kan de privacy onmogelijk zijn. (Facebook is trouwens niet GDPR kosher). Verdere tips :
  - Geert Nijs (bv. De Netwerkexpeditie)
  - Isabel De Clercq (bv. Social technologies in businesses)
  - SERV-rapport digitale inclusie en ook https://issuu.com/epale-epos/docs/laaggeletterd_op_het_werk
  - de Linkedingroep van Vonk netwerk voor interne communicatie (scroll door naar oudere communicaties en je vindt e.e.a. over Slack & co).

  Persoonlijke noot : vervang "interne communicatie" in uw denken al 's door "samenwerkingscommunicatie" en je komt ook uit op (nieuwe werkvormen voor) cocreatie- en participatieprocessen "intern". Het tijdperk is voorbij dat communicatie = berichten pushen. Hulde dus voor uw zoektocht naar iets "conversational". Houd jij ons als vraagsteller ook op de hoogte aub ?
  Patrick Vandenberghe 22 .11.2019 om 16:06 Aangepast op 6 .03.2020 om 18:57
 • foto Annebeth Boudry
  Slack wordt ook vaak gebruikt, Yammer. Microsoft Teams. WhatsApp groepen.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Re: WhatsApp groepen: ook in Telegram kun je met groepen werken, en ik vermoed in Signal ook.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.