naar top

sjabloonsoftware of niet?

Met de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl dienen we af te wegen hoe we het ontwerpen van flyers, affiches, uitnodigingen,... in de toekomst gaan aanpakken.
Of we nemen als communicatiedienst een licentie op Indesign (hebben we nu nog niet) zodat we na het volgen van een cursus Indesign alles ontwikkelen. Nadeel is dat de druk op de communicatiedienst (als eenmansdienst) erg groot wordt.
Of elke dienst neemt een licentie en de communicatieantennes van elke dienst gaan een cursus Indesign volgen. Ik vermoed dat ik hiermee op verzet zal stuiten bij enkele diensten die maar sporadisch affiches, ... ontwerpen.
Of we gaan werken met sjabloonsoftware om zo de overload aan de te ontwerpen affiches, flyers,... te beperken voor de communicatiedienst. Elke dienst ontwerpt hierdoor (op een blijkbaar vriendelijkere manier dan Indesign) zijn eigen affiches, flyers,... adhv de nieuwe ontwikkelde sjablonen. De communicatiedienst is hierbij enkel eindverantwoordelijk.
Ik vraag me echter af of de kostprijs hiervan niet te hoog gaat oplopen (tov licentie Indesign)? Kortom, hoe wordt dit bij jullie georganiseerd? Wat is jullie ervaring? Hoe wordt dit bij jullie georganiseerd?
Bedankt!

Reacties

Reageer
  • foto Lieve Van De Pontseele
    Dag Patricia

    Binnen Zorgpunt Waasland hebben we gekozen voor Docufiller als sjablonensoftware omdat ik ook éénmansdienst ben. Daarnaast heb ik samen met een collega van het secertariaat ook Indesign basiscursus gevolgd zodat we zelf specifieke ontwerpen kunnen aanmaken waarvan we geen sjablonen hebben in de sjablonensoftware. Dat is een Nederlandse firma die nu ook stappen zet naar de Vlaamse markt. We zijn nog bezig met de opstart ervan. Zij hebben diverse abonnementsformules. Als je nog vragen hebt, mag je me contacteren op 03 750 92 93.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.