naar top

Tools voor interne communicatie

Collega's,
wij zijn op zoek naar een (of meerdere) goed werkende tools voor interne communicatie. Intranet en interne nieuwsbrieven zijn pistes die we al bewandelen maar we hebben ook heel wat personeelsleden die geen pc of toegang tot het internet hebben. We merken ook dat niet iedereen de weg vindt naar het intranet.
Zijn er bij jullie ervaringen (goede of slechte) met bepaalde tools?
groeten,
Charlotte - agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust

Reacties

Reageer
 • foto Patricia Meulemans
  ik lees graag mee! :-)
 • foto Ward De Grieve
  hallo, daar zitten wij ook meeā€¦de bemanningen en personeel an wal zijn niet altijd bereikbaar via PC. Wel loopt iedereen rond met een (smart)phone... we hebben vorig jaar een (gratis)App ontwikkeld die hier kon waarmee we interne communicatieberichten konden sturen.. we hebben echter vorige maand te horen gekregen dat de provider er mee stopt en we moeten nu opnieuw van nul beginnen..
  er zijn nog veel firma's ( zoals Poppulo) op de markt die dergelijke producten ook aanbieden maar daar hangt een prijskaartje aan vast.

  altijd bereid om onze ervaringen te delen.
 • foto Hanne Couckuyt
  Ik zou graag Yammer van Office 365 willen gaan gebruiken. Het is ook digitaal, maar zoals al gezegd werd, heeft iedereen een smartphone in zijn zak zitten. Nog niet uitgeprobeerd, maar er is een app van.
  Je moet Yammer zien als een intern sociaal netwerk waar je berichten kan op posten.
 • foto Wendy Vanhulle
  Onze personeelsleden hebben allemaal toegang tot Microsoft 365 en dus ook Yammer, maar bij ons geen succesverhaal (1/3 is vrijwillig lid geworden). Wij beschikken tot op heden ook nog niet over een intranet en ik maak al 4j een interne nieuwsbrief op. Ook personeelsleden die over geen pc beschikken (bv poetspersoneel) krijgt een papieren exemplaar en blijft dus op de hoogte. Mensen lezen hem wel, maar soms is de deadline om te communiceren (1x/w een nieuwsbrief) te lang en zou een intranet handiger zijn omdat je daarop desnoods dagelijks een bericht kan posten.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Vergeet de prikborden en de zeepkist niet, cf. eerdere antwoorden hier. En zie ondertussen ook https://www.kortom.be/e-groep/9064/sociale-mediaplatform-voor-interne-communicatie
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.