naar top

Waar ligt de lijn tussen informeren en adverteren in het gemeentemagazine?

Wat doen met de vraag van een dansschool, lifecoach, boksleraar of masseur om zichzelf of zijn activiteiten kenbaar te maken in het huis-aan-huisblad van de gemeente? Waar ligt de grens tussen het algemeen belang (om hierover geïnformeerd te worden) en het commercieel bevoordelen van deze of gene partij. Hebben jullie ervaring? Een heldere policy van wat mag en niet mag?

Een voetbaltoernooi van de lokale vereniging komt er bijvoorbeeld in maar bij de vraag van een danseres die oriëntaals danscursussen organiseert rijst twijfel, enzovoort...

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Dag Tom
  Wij nemen alleen actriviteiten van erkende verenigingen of van andere overheden op, als die bij ons plaatsvinden. Commerciële initiatieven verwijzen we graag door naar commerciële huis-aan-huisbladen. We zien het ook niet als onze taak om mensen daarover te informeren.

  Beste groeten
  Marc
 • foto Wouter Linseele
  Hei Tom
  Ook hier komen louter commerciële dingen niet aan bod. Het is, zoals Marc aangeeft, niet de taak van de overheid om reclame te maken. Enkel niet-commerciële activiteiten, die openstaan voor iedereen, nemen we op.
  Groeten
  Wouter
 • foto Tom Vanhoren
  Bedankt voor jullie reacties. Ook wij weren commerciële items uit de 'reguliere' pagina's van ons gemeenteblad. De twijfel steek vooral op bij de invulling van onze UiT-pagina's die een selectie zijn van wat is ingegeven door jan-en-alleman. Daar stuit je soms op activiteiten waar de lijn niet altijd heel duidelijk is. Om een voorbeeld te geven: een kinesiste doet een workshop 'wellness voor mama's'. Nemen jullie haar UiT-activiteit over op papieren UiT-pagina's van het infoblad? Wat doen jullie daarmee?
 • foto Patrick Vandenberghe
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.