naar top

Software sjablonen

Heeft er iemand ervaring met software voor het beheer en gebruik van sjablonen? Om de druk op de communicatiedienst wat te verlichten overwegen we hiermee te werken zodat de diensten voor de kleinere evenementen zelf een tool ter beschikking hebben om zonder kennis van grafische programma's een affiche of flyer te maken conform de huisstijl.

Reacties

Reageer
 • foto Kobie Burgess
  Hi Marijke, wij hebben net prijzen gevraagd bij 2Imagine, Docufiller en Gramma. Benieuwd wat daar uit de bus komt. Groetjes, Kobie
 • foto Kim Maex
  Hoihoi, misschien niet helemaal wat je bedoelt, maar ik ben aan het experimenteren met Canva.com. Voorlopig met een gratis versie, maar wat een plezier!!!
  Hier zitten al honderden sjablonen in, waar je gewoon gratis foto's of eigen foto's naar toe kan slepen, teksten kan aanpassen,.... Door de gratis versie zijn er weinig mogelijkheden om het paginaformaat aan te passen, ik vermoed dat de Pro-versie meer mogelijkheden biedt.
  Ik heb dus bijvoorbeeld ook al een sjabloon gemaakt op basis van één van hun voorbeelden en dit laten aanpassen door één van de collega's.
 • foto Patricia Meulemans
  @kim Maex: ik maak ook weleens dingen in Canva, heel mooi en gebruiksvriendelijk inderdaad. Alleen met onze nieuwe huisstijl kan ik er geen sjablonen aan toevoegen. Dit maakt dat elke dienst nog die vrijheid heeft om te doen wat hij wil en dat is uiteraard niet te bedoeling. Ik kreeg van de collega van Lochristi een inleiding in 2Imagine en dat leek mij ook wel wat. Docufiller en Gramma ken ik niet. Ik volg dus graag even mee!
 • foto Joost Ramaut
  Marijke, pols zeker eens bij de collega's van Sint-Niklaas (jeroen.aps@sint-niklaas.be). Je vindt ook een presentatie over hun sjabloonsoftware via https://www.kortom.be/presentatie/8691/collegagroep-oost-vlaanderen---hoe-krijg-je-de-communicatiedienst-georganiseerd. Succes! Joost
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.