naar top

Gemeentelijk infoblad: Hoort bij een nieuwe huisstijl ook een nieuwe naam?

Lokaal bestuur Wijnegem zit volop in een veranderende huisstijl.
Ook het gemeentelijk infoblad "Info Wijnegem" wordt daarbij onder handen genomen en de vraag of we ook de naam van het infoblad moeten veranderen dient zich aan.

Welke ervaringen hebben jullie hiermee?
Waarom is er in jouw gemeente net wel of net niet voor een nieuwe naam gekozen?

Bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  In Haaltert zijn we er ook mee bezig en ik heb aan het bureau een naam gevraagd voor het infoblad. Ik denk dat je er op die manier ook een "merk" kan van maken en er op die manier beter en leuker naar verwijzen.
 • foto Sofie Nelen
  Bedankt, Hanne! Met die insteek zijn we inderdaad ook te vinden voor het idee om van naam te veranderen. Als je inhoudelijk dingen gaat aanpassen mag de titel dat ook al weergeven.

  Maar langs de andere kant de bekende naam die (ondertussen al 50 jaar) gebruikt wordt kan ook een herkenningspunt vormen in een veranderende omgeving.
 • foto Joost Ramaut
  Sofie, ik stel vast dat de meeste gemeenten bij de invoering van een nieuwe huisstijl ook kiezen voor een nieuwe naam voor het infoblad. Vaak wil een lokaal bestuur met een nieuwe huisstijl een aantal veranderingen accentueren, het infoblad is daarbij een belangrijk uithangbord. Inspiratie hiervoor vind je ook hier: https://www.kortom.be/e-groep/8284/voorbeelden-van-gemeentelijke-magazines. Veel succes! Joost
 • foto Patrick Vandenberghe
  Luisteren en testen, of het nu een logo is of een geschreven product. Zie de 2e Heerlijk Helder dag of zie eerdere forumconversaties.
  Patrick Vandenberghe 9 .10.2019 om 15:54 Aangepast op 9 .10.2019 om 15:55
 • foto Tine De Mulder
  In jullie geval zou ik de titel WIJ kiezen!

  Wij hebben in Stekene het infoblad Uitstekend. Vroeger was het de Stekense Kronijcke. Als je vormelijk en inhoudelijk een ander parcours gaat volgen, mag de titel ook wel volgen.
  Tine De Mulder 10 .10.2019 om 14:42 Aangepast op 10 .10.2019 om 14:44
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.