naar top

Enquête over het infoblad van de gemeente

Beste collega,

Wij willen volgend jaar het gemeentelijk infoblad opfrissen. We weten dat het door vele inwoners wordt gelezen maar het interesseert me nu om te weten wat ze graag lezen, wat er nog ontbreekt, ...
Heb jij ooit een bevraging georganiseerd? Hoe heb je dit aangepakt: in eigen beheer of via een extern bureau? Wat waren de belangrijkste conclusies? Alvast bedankt voor een zetje in de goede richting :-)

Reacties

Reageer
 • foto Lisbet Claes
  Goede vraag, Kristel, is ook ons plan. Ik volg!
 • foto Jill Van Hove
  Hoi Kristel, Eric Goubon heeft dit voorjaar met Thomas More bij ons de communicatiemonitor uitgevoerd. Dat is een enquête die nagaat hoe onze inwoners onze communicatie beleven en welke communicatiekanalen er echt toe doen. Het infoblad is uitgebreid bevraagd, zowel wat tevredenheid betreft als suggesties voor verbeteringen. Zo blijkt bijvoorbeeld dat de deelnemers graag verhalen over inwoners willen lezen, alsook duiding bij politieke beslissingen van de gemeenteraad. We hebben er zelf veel uit geleerd en sommige bevindingen hebben ons echt verbaasd. Zeker een aanrader!
 • foto Eric Goubin
  Bedankt voor de fijne feedback, Jill!
  Kristel, Lisbet of andere collega's: wie meer info wenst over het publieksonderzoek 'gemeentelijke communicatiemonitor' stuurt best een mailtje naar eric.goubin@thomasmore.be . Dan bezorg ik je vrijblijvend meer info. Groetjes, Eric
 • foto Kristel Fransen
  Dankjewel Jill en Eric, mailtje komt eraan :-)
 • foto Lisbet Claes
  Bedankt! Het mijne ook ;)
 • foto Kim Maex
  Wij hebben de communicatiemonitor in juni uitgevoerd. Maandag komt Eric de resultaten voorstellen, dus wij zijn in blijde verwachting :-)
  Tot nog toe heel content over de samenwerking en de inhoud van de vragenlijsten, ongetwijfeld zal dat ook het geval zijn over de verwerking en de presentatie van de resultaten.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.