naar top

Profiel stadsdiensten op sociale media

Dag collega's

Verschillende diensten van de stad Maaseik hebben een aparte Facebookpagina (sportdienst, bib, jeugddienst, cultuur, ...). Een aantal medewerkers van deze diensten posten in hun eigen naam op groepen zoals I love Maaseik, Ge zijt van Neeroeteren, ... hun activiteiten/evenementen om zo een groter bereik te krijgen. Op zich doen ze dit met de beste bedoelingen, alleen wil het nieuwe beleid dit niet meer. Het moet duidelijk zijn dat de berichten vanuit de stad Maaseik (of dienst stad) komen. Het lijkt ons misschien goed om een professioneel profiel aan te maken voor de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de pagina's van de diensten bv: peter van sportdienst Maaseik, ann van dienst Cultuur Maaseik, ...

Hoe gebeurt dit in jullie gemeente. We vernemen graag jullie ervaringen :-)

Reacties

Reageer
 • foto Els Verbeke
  Neem gerust een kijkje bij onze pagina's en profielen: gemeente Nazareth, Els van Nazareth, Jonathan van de Sportdienst... Wij gebruiken de profielen zelden in groepen, maar wel om berichten te plaatsen op de gemeentelijke pagina (profiel is dan niet zichtbaar) en om berichten te delen op de professionele profielen zelf. Ook kan je via deze profielen relevante pagina's volgen. Als iemand de organisatie verlaat, neemt de opvolger het profiel (met bijbehorende gelikete pagina's en contacten) over.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Los van hoe je het veruitwendigt : investeer ook in de teamwerking erachter. Bv. met een perskamerwerking?

  Let ook op met het "beste bedoelingen" te noemen? Toon oprechte waardering voor wat die mensen deden als je ze niet wilt verliezen, zij bouwden immers al een en ander op. Werken met "appreciative inquiry" kan hier nuttig zijn.

  Leestip: https://toecomst.wordpress.com/2014/05/19/merkcoherente-perskamers-waarom-hoe-begin-je-eraan/
 • foto Eric Vandeweert
  Alvast bedankt voor de interessante tips!
 • foto Marc van Daele
  Ik vind het super dat jullie medewerkers die events delen. Als het bestuur graag een officiƫler karakter wil uitstralen, kunnen jullie ze eerst op een "officiƫle" pagina publiceren en kunnen je collega's van daaruit delen met hun accounts en in allerlei groepen.
 • foto Hanne Couckuyt
  Ik heb daarvoor een profiel "Communicatiedienst Haaltert" aangemaakt om in zo'n gevallen te gebruiken. Maar ik vind het idee van Nazareth wel beter, eigenlijk.
 • foto Els Verbeke
  Lie, dat is nieuw voor mij en inderdaad interessant. Maar hoe word je als pagina lid van een groep? Ik ben al lid als Els en wil nu lid worden als gemeente Nazareth, maar zie daarvoor geen geschikte knop ...
 • foto Philip Bouchet
  Dag Els, ik heb gemeente Ham onlangs ook lid gemaakt van enkele groepen. Op onze facebookpagina (inloggen als beheerder) staat momenteel een lijst met interessante groepen en dan moest ik gewoon klikken op 'lid worden'. Eindelijk gedaan met in eigen naam of een pseudoniem te moeten reageren! Groeten Philip
 • foto Eric Vandeweert
  Je kan inderdaad als pagina lid worden van groepen, maar dan beland je wel in een straatje zonder einde. En waarom zouden de mensen dan nog jouw pagina volgen als het ook in de groep wordt gezet?
 • foto Robyn Matthys
  Is er ook een manier om met je pagina lid te worden van een groep als die groep niet bij de voorgestelde groepen staat?
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.