naar top

Gemeentelijke app

Het bestuur van Boechout wil in de komende legislatuur een gemeentelijke app realiseren.
Ik ben zelf grote fan van 'appekes' voor mijn bankzaken, itsme, fitnesstoestanden, weer, etc, maar voor gemeentelijke communicatie?
Zijn apps nog altijd 'hot'? Ik denk dat we tijd en geld gaan inzetten in een communicatiemiddel dat zijn beste tijd gehad heeft.
Misschien beter die middelen investeren in een chatbot?
Wat denken jullie ervan?

Reacties

Reageer
 • foto Els Verbeke
  Wij hebben de Onze Stad app. In principe is dit een mooi push-kanaal, op voorwaarde dat de gebruiker een notificatie krijgt bij een nieuw bericht. Dit is helaas nu niet op alle toestellen het geval. Wij gaan de komende maanden evalueren of we met deze app willen verdergaan en zo niet, of we een andere app willen of helemaal niets. Intussen verneem ik graag goede voorbeelden van andere apps.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Alles begint normaal met een behoeftepeiling, ... Vlaams Instituut Gezond Leven liep een mooi parcours richting mogelijke app, meer info bij T. Detombe.
 • foto Joost Vandenabeele
  Enkele jaren terug hadden we in Gent met Kortom een interessante sessie omtrent gemeentelijke apps.
  Er werden enkele cases getoond van gemeentelijke apps.
  We rekenden ook via een tool de kostprijs van 1 app en kwamen minstens aan 15000 euro aan. Dan heb je bvb alle gemeentelijke accomodaties
  Conclusie echter uit deze dag was dat er zoveel apps bestaan die gedeeld kunnen worden,ook door gemeenten, dat uiteindelijk een responsive website interessanter leek, omdat je die zowel op Ipad/ tablet/ mobieltje kan bekijken, dan het maken van een app waar je dan nog moet kiezen tussen android of mac.
  Gemeentelijke app's ? Ja, maar.
 • foto Annebeth Boudry
  Dit zijn de presentaties / het verslag van die dag: https://www.kortom.be/presentatie/6463/workshop-mobile-first---apps-voor-overheden

  Inderdaad, 5 jaar geleden, maar de conclusies zijn wat Kortom betreft nog altijd relevant.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.