naar top

Druk en grafisch werk

Dag collega's

Op dit moment gebeurt het (promotioneel) drukwerk intern door de ICT-dienst van de gemeente. Het lay-outwerk van dit (promotioneel) drukwerk gebeurt door de Communicatiedienst. Aangezien beide taken veel tijd vragen van beide diensten, willen we enerzijds het drukwerk, en anderzijds het lay-outwerk (via sjablonensoftware of grafisch bureau) uitbesteden.
Zijn er collega's die ervaring hebben met aanbestedingen voor druk en/of grafisch werk?

Tot slot willen we een limiet zetten op het drukwerk per evenementen. Collega's vragen nu zelf oplages aan voor flyers, affiches, folders en dat is vaak veel te veel. Hebben jullie hierover afspraken?

Bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Joost Ramaut
  Maaike, neem voor jouw vraag over bestekken zeker eens een kijkje in de Custo Pitchgids: https://issuu.com/cyprespublications/docs/custo_pitchgids_nl. In verband met jouw vraag over limieten van drukwerk biedt de ingevoegde presentatie zeker wel aanknopingspunten (zeker vanaf slide 23). In het boek 'Digitaal of analoog' vind je daar ook idee├źn over. Joost
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Annelies Geerts
  Dag Maaike, wij hebben de laatste jaren sterk ingezet op communicatieplanning. We hebben collega's geïnformeerd hoe we te werk gaan bij een communicatieproject, met de verschillende stappen, met het bepalen van stakeholders, doelgroepen, doelstellingen, boodschap en pas dan de kanalen. We hebben ook een tabel gemaakt waarin we duidelijk maken wat er mogelijk is qua digitale en print media, met de bijhorende kostprijs en levertermijn/tijdsinvestering. We proberen dit proces zoveel mogelijk te herhalen bij elke vraag. Zo wordt het ook duidelijker voor de collega's wat wel en niet werkt, hoe ze hun doelgroep het best kunnen bereiken en wat het kostenplaatje is.
  Daarnaast hebben we het grafisch werk ook meer uitbesteed, om meer te kunnen inzetten op andere aspecten binnen communicatie. Zo hebben we een raamcontract met een grafisch bureau. Als je wil, kan ik je de documenten doormailen.
 • foto Maaike Smet
  Bedankt voor de info!
 • foto Elke Merckx
  Dag Annelies, klinkt heel erg interessant! Zie je het zitten om de documenten ook richting Dendermonde te sturen (elke.merckx@dendermonde.be)? Bedankt!
 • foto Inge Starckx
  @Annelies Geerts: ik wilde eigenlijk net hetzelfde vragen voor Beerse :-). Mogen we jullie documenten 'lenen' om inspiratie op te doen voor de uitwerking van ons communicatieplan (inge.starckx@beerse.be ) ? Dankjewel!
 • foto Robyn Matthys
  Dag Annelies, zou je mij de documenten ook kunnen bezorgen (communicatie@arendonk.be)? Bedankt!
 • foto Elise Degroote
  Dag Annelies,
  Interessant! Ook wij zouden daaruit veel kunnen leren. Ben je bereid om je document te delen met mij via elise.degroote@inagro.be?
  Alvast bedankt!
 • foto Christoph Neus
  Dag Annelies
  Vanuit Zele dezelfde vraag... Ik zou het ook graag als inspiratie gebruiken voor het communicatieplan. christoph.neus@zele.be Alvast bedankt!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.