naar top

Bewonersbrieven tijdelijke verkeersreglementen

Beste collega's

Hoe communiceren jullie tijdelijke verkeersreglementen naar de bewoners? Is daar een reglement of richtlijn voor opgesteld?
Concreet gaat mijn vraag over het al dan niet versturen van bewonersbrieven.
Bij ons is het zo dat alle tijdelijke verkeersreglementen verschijnen op de website en bij ernstige verkeershinder wordt een bewonersbrief opgesteld.
Indien het gaat om een gemeentelijke activiteit stellen we de bewonersbrief zelf op. Indien een derde iets organiseert, moeten zijn zelf instaan voor het bedelen van dergelijke brief
Maar 'ernstige verkeershinder' is natuurlijk voor interpretatie vatbaar alsook de perimeter waarbinnen de brief bedeeld wordt.
Bewoners kunnen immers aan de verkeersborden zien dat er hinder zit aan te komen (wanneer de borden voor parkeerverbod een aantal dagen op voorhand worden klaargezet) en het doorgaand verkeer kunnen we via een brief niet bereiken.
Om niet om de haverklap brieven te moeten versturen, lijkt het mij dus enkel strikt noodzakelijk om bewoners te verwittigen indien hun straat effectief wordt afgesloten. Andere maatregelen kunnen gecommuniceerd worden door de nodige verkeersborden (ruim) op voorhand te plaatsen.
Hoe gaan jullie te werk? Ik zou de instructies graag in een cbs-besluit gieten.

Alvast bedankt voor jullie feedback!
Groeten,
Bo - Communicatiedienst Zonnebeke

Reacties

Reageer
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.