naar top

Samenstelling klankbordgroep

Dag collega's

Binnenkort start in Malle het project PPS West, de dorpsvernieuwing van Westmalle met een nieuw gemeentehuis, gemeenteplein, vrijetijdscentrum, ontmoetingsruimtes, ... Ons bestuur zou graag de bevolking betrekken en raadplegen bij bepaalde beslissingen of invulling van ruimtes. We denken daarbij aan een klankbordgroep die alle lagen van de bevolking vertegenwoordigt. Zijn er collega's die voor grote projecten al gewerkt hebben met een klankbordgroep? Hoe hebben jullie de leden van de groep gekozen? Wat was hun specifieke rol binnen het project?

Alle info is welkom: kobie.burgess@malle.be
Dankjewel!

Reacties

Reageer
 • foto Wouter Linseele
  Dag Kobie
  In het kader van de Leiewerken en de heraanleg van ons marktplein werken we al enkele jaren met een klankbordgroep. De groep is samengesteld uit vertegenwoordigers van:
  - de bewoners
  - relevante 'organisaties' (zoals de sociale huisvestingsmaatschappij en de jeugdraad)
  - handelaars / vrije beroepen
  - buurgemeente Kuurne
  - de Vlaamse Waterweg
  - stad Harelbeke.
  Een afspiegeling van de bevolking kan je moeilijk realiseren in de samenstelling van de groep, maar we poogden toch zoveel als mogelijk de verschillende 'belangengroepen' mee te hebben.
  De groep wordt als een echt klankbord gebruikt en krijgt informatie nog voor die algemeen verspreid wordt. Het is de bedoeling de temperatuur wat te meten en dingen op voorhand af te toetsen. Het is echter ook handig dat de leden van de groep fungeren als aanspreekpunt voor hun eigen achterban.
  Contacteer me gerust als je meer info wil.
  Groeten
  Wouter
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.