naar top

Naam/functie gebouwen op gevel

We zijn op zoek naar een goede en visueel aantrekkelijke manier om verschillende gebouwen van het lokaal bestuur en AGB van hun naam en/of functie te voorzien. Momenteel is dit voor de vele gebouwen op een andere manier. We willen hier meer eenheid in brengen en onze huisstijl erin toepassen. Dit op een wijze geschikt voor alle types gebouwen en bouwstijlen. Heeft iemand interessante suggesties, goede voorbeelden of eerder reeds een aanpak hiervoor uitgewerkt?

Reacties

Reageer
  • foto Patrick Vandenberghe
    AGB = autonoom gemeentebedrijf. Huisstijl implementaties Antwerpen en Gent blijven dé killer cases. In Antwerpen werd indertijd ook komaf gemaakt met onbegrijpelijke "technische" namen voor scholen en dergelijke, genre "SISO" of andere letterwoorden die niemand spontaan begreep. Verder zou ik zeggen : pretest wat het beste begrepen wordt. Maak gebruik van de termen die al leven.
  • foto Els Verbeke
    Bij ons is dit niet uniform. Bij verschillende gebouwen staat een paalbanier. Het nadeel is dat het doek om de zoveel jaar vervangen moet worden. Elders gebruiken we raamstickers of een totempaal. Een gevelbord of belettering behoren ook tot de mogelijkheden. Interessante oefening in elk geval. Ik volg mee.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.