naar top

Foto-automaat

Dag collega's,

Staat er bij jullie een foto-automaat in het gemeentehuis? Wij stuurden tot op heden altijd burgers door naar een professionele fotograaf om discussie over de pasfoto's aan het loket te vermijden, maar gezien enkele fotografen er de brui aan geven, denken we na over een foto-automaat.

Zo ja, wat zijn jullie positieve / negatieve ervaringen hiermee? Worden deze pasfoto's altijd aanvaard aan het loket? Zijn de instructies op de automaat voor anderstaligen voldoende duidelijk? Bij welk bedrijf hebben jullie de foto-automaat besteld?

Zo nee, hebben jullie bewust nog geen foto-automaat geplaatst?

Alvast bedankt voor jullie input!

Hans
gemeente Asse

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Ik was toevallig vandaag in het gemeentehuis van mijn woonplaats (Ukkel) voor een reispas en ik heb foto's gemaakt met een photomaton die in het gemeentehuis staat opgesteld. Ik vind dit erg handig. De kwaliteit was meteen goed en je bent erg snel geholpen. Je kon aan de machine betalen met munten en met bancontact. Je kunt voor praktische info misschien eens contact opnemen met de communicatiecollega daar.
  Groeten, Marc
 • foto Joost Ramaut
  Hans, in het Huis van de Bruggeling (administratief stadskantoor) is een fotocabine aan het onthaal, ook toegankelijk met rolstoel https://www.brugge.be/hvdb-toegankelijkheid#fotocabine. Contact via https://www.brugge.be/huisvandebruggeling. joost
 • foto Hans De Donder
  Dag Marc en Joost, bedankt voor jullie reactie!
 • foto Philip Bouchet
  Dag Hans, Ook in Ham staat er een Photomaton in het gemeentehuis. (http://nl.photomaton.be/sector-be/pubileke-sector/) Een zeer groot succes. En eigenlijk onmisbaar geworden. Enige nadeel is dat dit niet geschikt is voor heel kleine kinderen. Het zitje is niet verstelbaar. Groeten Philip
 • foto Hans De Donder
  Bedankt Philip!
 • foto Els Verbeke
  In Nazareth staat sinds enkele maanden een foto-automaat en dat is handig voor de inwoners. Mijn collega van burgerzaken vertelt dit erover: "Wij hebben Fotomaton/Prontophot. Foto’s zijn spotgoedkoop: 4 euro voor 4 foto’s. Niet alle foto’s zijn goed, maar die worden dan terugbetaald op kosten van de firma. Geen degelijke dienst na verkoop. De concurrentie schijnt beter te zijn, maar de foto’s zijn duurder. Niet geschikt voor kinderen. Cabine in meerdere talen: ik vermoed dat dit wel degelijk werkt, want het zijn eerder de ouderen die hulp vragen en niet de anderstaligen. De burgers zijn er positief over."
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.