naar top

Live Stream/opname gemeenteraadszitting

Hoi In welke gemeenten wordt de zitting van de gemeenteraad live uitgezonden of opgenomen? Hoe werd dit aangepakt? Doen jullie dit zelf of gebeurt dit via een extern bedrijf/organisatie? Ons bestuur overweegt dit, maar staat er een beetje huiverachtig tegenover omwille van profileringsdrang. Hoe ga je hiermee om? Zijn er gemeenten die ermee gestart zijn en het toch afgeblazen hebben? Kortom alle tips, pro's en contra's zijn welkom! Evenals gespecialiseerde firma's die hierin onderlegd zijn. Bedankt! (patricia.meulemans@ravels.be)

Reacties

Reageer
 • foto Annebeth Boudry
  Dag Patricia,

  Oostende en Kortrijk videostreamen de gemeenteraad.

  En Puurs-Sint-Amands doet dat in audio sinds kort: https://www.kortom.be/nieuws/8605/audioverslagen-van-gemeente--en-ocmw-raden-puurs-sint-amands-online

  Het bedrijf dat dit doet voor Puurs-Sint-Amands, is Notubiz. Notubiz doet ook de live-uitzendingen en notuleringen van de provincieraden van provincie Oost-Vlaanderen. Ik kan je de verantwoordelijken doorgeven als je meer wil weten daarover.
  Annebeth Boudry 8 .02.2019 om 13:42 Aangepast op 11 .02.2019 om 10:25
 • foto Ilse Chamon
  Hallo, Wij doen dit ook al jaren. Ik zal een prive berichtje sturen.
  groeten,
 • foto Patricia Meulemans
  Notubiz is inderdaad een naam die ik veelvuldig hoor terugkomen! We gaan ze eens uitnodigen voor een kennismaking! Bedankt alvast! ;-)
 • foto Heidi Stubbe
  Dag Patricia,

  Oostende doet dit inderdaad al een paar jaar. We doen dit in samenwerking met een lokaal videobedrijf (maar daar ging uiteraard een prijsvraag bij meerdere bedrijven aan vooraf). We streamen via Youtube.

  Geef maar een seintje als je meer info wil!
 • foto Heleen Poppe
  Dag Patricia, Oostende streamt de gemeenteraden sedert 2014. De firma Zeeproducties doet dit voor ons, de cameraman komt ter plaatsen en filmt het gebeuren. Dit wordt via YouTube uitgezonden via een link op onze site. De meeste andere firma's die een offerte hebben ingediend (notubiz en zo) zijn een pak duurder en kiezen voor een andere aanpak: vaste camera's en iemand die dit van op afstand volgt. Ik kan je gerust onze bestekken eens doorsturen of je wat meer info geven over prijzen, ... Groetjes,Heleen
 • foto Patricia Meulemans
  @Heleen Poppe: Graag! ;-)
 • foto Gitte Tilburgs
  Dag Patricia, in Baarle-Hertog wordt de raad al heel lang live uitgezonden door de lokale radio (Lokale Omroep Baarle). Sinds enkele jaren neemt de radio de raadsvergadering ook op en kan je deze herbeluisteren. Onze Nederlandse zustergemeente Baarle-Nassau werkt ook met Notubiz.
  Groeten, Gitte
 • foto Philip Bouchet
  Dag Patricia, In Ham wordt de gemeenteraad sinds dit jaar opgenomen (audio). Dit via een centrale microfoon in de raadzaal. Nadien worden de audiobestanden integraal op onze website geplaatst bij het verslag van de gemeenteraad. (http://www.ham.be/bestuur). De kwaliteit van de opname is wel niet ideaal.
  Groeten, Philip
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.