naar top

Journalisten met perskaart en zonder....

Dag collega's, Wij hebben steeds meer 'journalisten' op bezoek die enkel een facebookpagina of een website beheren. Uiteraard zijn dit vaak ook mooie posts en dankbare berichten. Anderzijds positioneren ze zich op persconferenties soms voor de 'echte' journalisten... Maken jullie een onderscheid tussen (regionale) journalisten met en zonder perskaart? Voor het versturen van persberichten, voor het uitnodigen op persconferenties,... Zoja, werken jullie met een systeem? Persbadges of kaarten,. Laat maar weten! groeten,

Reacties

Reageer
 • foto Frank Ilsbroux
  Bij de provincie Vlaams-Brabant maken we geen onderscheid tussen journalisten met of zonder perskaart. Media blijven media. Enkel bij een koninklijk bezoek wordt een perskaart gevraagd. Indien journalisten zonder perskaart zich willen inschrijven voor zo'n persmoment kan dat mits opgave van een aantal identificatiegegevens.
 • foto Tom De Smet
  Beheerders van Facebookpagina's komen we nog niet tegen in Waregem (oef, want dat is toch op het randje me dunkt), maar websites/blogs zijn zonder meer welkom. Die zitten gewoon in onze lokale perslijst, ze krijgen dus ook alle persberichten en dito uitnodigingen. Want de 'echte' journalisten (lees: kranten) beginnen stilaan toch in de minderheid te raken. Er rest enkel nog HNB, HLN en KW.
 • foto Inge Paemen
  Bij Brussel Mobiliteit doen we het net zoals bij de provincie Vlaams-Brabant :-)
 • foto Patrick Vandenberghe
  Eerst het doel en dan de middelen. Als het doel is te informeren (en participatief te besturen) waarom zou u burgerjournalisten dan geen kansen bieden. Er zijn organisaties die hun voorlichtingsmomenten breed openstellen, online streamen for all to see, enz.

  Twee problemen die overblijven:
  - confidentiële kwesties, embargo's, enz. Lost u anders op.
  - de traditionele correspondenten die zich benadeeld voelen : hoeft geen probleem te zijn want u kent die mensen en kunt er een werkrelatie mee aangaan die zorgt dat ze hun werk uitstekend kunnen doen.
 • foto Thomas Lecompte
  Dag Ilse,
  Voor persberichten en –uitnodigingen maken we in Gent eigenlijk geen onderscheid tussen geaccrediteerde pers of niet.
  Enige uitzondering is de uitnodiging naar ons wekelijkse perssalon in het stadhuis, waar de schepenen kort toelichting geven bij actuele persberichten en nadien ruimte is voor interactie/interview. Dat is enkel voor de geaccrediteerde pers en daarvoor is een apart segment gecreëerd binnen onze mailinglijst.
  Bij grote events en protocollaire bezoeken (koningshuis, Macron, etc) wordt gevraagd om op voorhand in te schrijven, is dit enkel voor geaccrediteerde pers en krijg men een badge na aanmelding.
  Groeten, Thomas
  Thomas Lecompte 16 .01.2019 om 20:14 Aangepast op 16 .01.2019 om 20:14
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.