naar top

vragenuurtje gemeenteraad

Dag collega's, hebben jullie een vragenuurtje voor de burger op de gemeenteraad? Ons nieuw bestuur overweegt om dit in te voeren, daarom zijn we op zoek naar praktische voorbeelden. Alvast bedankt! Isabelle

Reacties

Reageer
 • foto Kevin Celis
  Hey Isabelle,
  In Kontich hebben wij een vragenhalfuurtje. Dat vindt plaats net voor de gemeenteraad. Onze gemeenteraad begint om 20.30 u. Het vragenhalfuurtje dus om 20 u. Daar zijn vaak enkel de schepenen op aanwezig. De burgemeester opent, vraagt aan het aanwezige publiek of er vragen zijn. Indien er om 20 u. geen vragen zijn, sluit hij de publieksvragen meteen af en is het al meteen een half uur 'pauze'.

  Binnenkort verhuizen wij naar een vernieuwd gemeentehuis, waar in de raadzaal camera's hangen. Het is de bedoeling om in de nieuwe legislatuur, in de nieuwe zaal, met automatische audio- en videocaptatie te werken, waarbij de camera's en micro's automatisch opnemen wie spreekt, wat die persoon zegt, enz... Bedoeling is dat de gemeenteraad vanaf dan om 20 u. begint en dat het eerste punt op de agenda altijd 'publieksvragen' is. Zijn er geen publieksvragen, dan behandelen ze meteen het volgende punt op de agenda.

  Misschien heb je hier al iets aan.

  Mvg,
  Kevin
 • foto Isabelle Geudens
  Bedankt voor de info Kevin!
 • foto Joost Ramaut
  Isabelle, misschien kan je hierover ook eens dewakkereburger.be contacteren groeten joost
 • foto Seel Seynhaeve
  Dag Isabelle, in Kortrijk hebben wij ook zo'n vragenhalfuurtje voorafgaand aan de gemeenteraad. Inwoners moeten hun vraag wel enkele dagen vooraf indienen bij Bestuurszaken. Doen we ondertussen al enkele jaren, maar een echt groot succes is dat niet.
 • foto Davy Verbeeck
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.