naar top

Uitgave van de Helloo - lokale bedrijvengids.

Vorige week viel de uitgave 'Lokale bedrijvengids' Helloo in de bus. De gids bevat gegevens van lokale bedrijven, zelfstandigen, vennootschappen, ... Nu blijkt dat er nogal wat fouten staan in de gids. Lokale handelaars kloppen bij het Stadsbestuur aan, maar wij hadden geen weet van deze uitgave. De uitgever laat weten dat hij de gegevens 'gekocht' heeft en zelf niet verantwoordelijk kan gesteld worden voor eventuele fouten. Hij geeft zelfs aan dat wanneer handelaars klachten over de vermelde info hebben, hij kan bewijzen dat de info 'op een andere plaats' foutief vermeld staat. Zijn er collega's die met deze uitgave geconfronteerd werden? Kan dit zomaar? Koen Wellens, Stad Peer

Reacties

Reageer
 • foto Ashley Mertens
  In 2013 hadden wij in de gemeente Rotselaar te kampen met misleidende reclamepraktijken. Een gids die werd uitgegeven en waarbij de handelaar werd wijsgemaakt dat dit van de gemeente uit ging. Handelaars die absurde facturen moesten betalen voor een handelsgids die op niets trok en niet eens echt bedeeld werd.
  Deze wanpraktijken waren opgezet door de firma's XL Media uit Sint Truiden en GCS.

  Wij hebben uiteindelijk contact opgenomen met UNIZO, die uit naam van de handelaars kan handelen, alsook met de FOD.

  Ik stel voor dat je toch ook eens je oor te luisteren leg bij UNIZO of een andere organisatie en FOD. Zij kunnen je tips geven i.v.m. het indienen van een klacht of dergelijke.

  Verder raad ik ook aan om actief naar de handelaars te communiceren en de situatie te duiden. Dit kon bij ons op veel begrip en medewerking van de ondernemers rekenen.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.