naar top

Integratie gemeente en OCMW

Hallo iedereen Ik vroeg me af of er gemeentes zijn die een gemeenschappelijk logo hebben voor zowel gemeente als OCMW. Of behouden jullie het typische OCMW-logo (de bollen)? Thanks!

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  In onze nieuwe huisstijl is het de bedoeling om één logo voor beide te hebben. Waarschijnlijk komt er dan wel een versie met "Sociaal Huis" erbij. Maar het echte OCMW-logo wordt hier niet meer gebruikt.
 • foto Ashley T'Jaeckx
  Dag Silke
  Bij ons is er een logo aangemaakt voor het OCMW in de huisstijl van de gemeente.
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Carine Colombien
  Dag Silke,
  wij hebben sedert 2013 één logo voor gemeente en OCMW. Het logo bestaat ook zonder bijschrift.
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Patrick Vandenberghe
  Wat je ook zou kunnen doen is: het geweldige voorbeeld van Nazareth volgen. En dat is één logo voor alle officiêle gemeentediensten, goed beschermd, binnen een merkvisie waarin al die diensten de branding partituur op hùn manier kunnen spelen. Ook hierbinnen zijn verschillende invullingen mogelijk qua merkarchtiectuur..

  En ten tweeede een community logo voor alle zaken in de gemeente waar de inwoners en bedrijven rond werken "onder de vlag van hun gemeente and proud to be of it". Met een andere merkbescherming, eerder de gebruiksvoorwaarden van een collectief werk. Onontbeerlijk toch, in tijden van participatieve overheden ?

  Schitterende visie hadden ze daar in die Oost-Vlaamse gemeente ! Laat u inspireren door Nazareth nu de kersttijd nadert :-)
  Patrick Vandenberghe 26 .11.2018 om 16:57 Aangepast op 26 .11.2018 om 17:17
 • foto Els Desmet
  In Kuurne zullen we het logo van de gemeente Kuurne gebruiken met 'Sociaal Huis' in tekst toegevoegd. We zullen het OCMW logo niet langer gebruiken.
 • foto Silke Hermans
  Iedereen hartelijk bedankt voor de antwoorden!! :D ik weet waar we aan kunnen werken.
  @Patrick: mooie inspiratie vlak voor kersttijd! haha
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.