naar top

E-mailloze vrijdag

Hallo, nu vrijdag is het opnieuw 'e-mailloze vrijdag'. Binnen onze afdeling doen wij daarrond al een aantal jaar een kleine actie om de medewerkers er bewust van te maken hoeveel e-mails er eigenlijk wel gestuurd worden. Ook dit jaar zouden we hier graag opnieuw iets rond doen, maar ik zoek eigenlijk naar leuke acties, die geen of weinig geld kosten, om te doen. Zijn er andere organisaties die hieraan deelnemen? En wat doe je dan concreet? groeten, Charlotte

Reacties

Reageer
 • foto Mario Van der Gucht
  Dag Charlotte

  Je zou in het kader van e-mailloze vrijdag misschien een trash day kunnen organiseren: de mailserver distribueert een uurtje geen mails en iedereen kuist eens zijn mailbox op. Vooraf en achteraf wordt de grootte van elke medewerker zijn/haar mailbox bekeken en gecommuniceerd.

  De beste manier om medewerkers te sensibiliseren rond de hoeveelheid mails die ze versturen/ontvangen, is door ze te vragen eens hun mailbox op te kuisen.

  Met vriendelijke groet
  Mario
 • foto Julie Vervaeke
  Dag Charlotte

  Stad Harelbeke doet ook voor de eerste keer mee met E-mailloze Vrijdag. Vorige week kregen wij met een aantal stadsmedewerkers al een voorproefje met het seminar 'Afkicken van e-mail' van Gunnar Michielssen. Héle boeiende voormiddag, waarbij we heel wat tips kregen om veel efficiënter om te gaan met e-mail.

  Daarnaast stuurden we ook een e-mail (ja, écht een e-mail...) naar alle stadsmedewerkers om hen aan te moedigen naar het seminar te komen én mee te doen met E-mailloze Vrijdag. Deze week pakken we het anders aan, en posten we op ons intern kanaal iedere dag een gouden tip om 'E-mailloze Vrijdag' te overleven. Gisteren kwam de out-of-office aan de beurt, vandaag een aangepaste e-mailhandtekening, enzovoort.

  Op vrijdag zelf hangen we op alle computers een kleine herinnering, en laten we onze IT alle bureaubladen vervangen voor één dag.

  Hier wordt alleszins positief gereageerd :-).

  Met vriendelijke groeten,
  Julie
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.