naar top

Wegwijsgids: uitbesteden of in eigen beheer?

In Malle doen we momenteel een grote oefening waarbij we alle documenten beoordelen op inhoud en nut. De wegwijsgids is daar eentje van. Voor de periode 2016-2019 is de gids gemaakt door Gentle met de nodige advertenties. We zijn daar zelf geen fan van en zouden de gids liever in eigen beheer uitgeven. Zijn er nog besturen die dat onlangs zo hebben aangepakt? Waarom doen jullie dat wel of niet? Hoe uitgebreid is jullie wegwijsgids? Alle voorbeelden zijn welkom via e-mail: communicatie@malle.be. Fysieke exemplaren mag je opsturen naar dienst communicatie, Antwerpsesteenweg 246, 2390 Malle. Bedankt voor de reacties!

Reacties

Reageer
 • foto Hanne Couckuyt
  Wij zijn net bezig met een nieuwe voor 2019. Omdat het dan kosteloos kan met lay-out, druk en huis-aan-huisbedeling inclusief doen wij het toch met advertenties. Toch een grote kost gespaard. Maar misschien wel de laatste keer...
  Niet tevreden van Gentle? Of van het advertentie-concept?
 • foto Kobie Burgess
  Op zich wel tevreden van Gentle, we hebben geen problemen met de samenwerking. We vinden alleen dat de gids op deze manier compleet onleesbaar is omdat je weinig inspraak hebt bij de lay-out. Er is geen witruimte en weinig creativiteit. We vinden het momenteel een grote kost gespaard, maar we hebben nog altijd veel werk met het verzamelen van de gemeentelijke input. Bijkomend publiceren wij vanachter een bedrijvenlijst en er kruipt enorm veel werk in het aanschrijven van alle ondernemers en de opvolging ervan (willen ze hun bedrijf publiceren, zijn hun gegevens juist, ...). Als we het in eigen beheer doen, willen we veel meer verwijzen naar onze nieuwe site voor gegevens die eigenlijk al achterhaald zijn op de moment dat de gids in druk gaat. De keuze die hier op tafel ligt is dus: besteden we het kosteloos uit en zijn we eigenlijk niet tevreden van de verpakking of doen we het in eigen beheer en betalen we de kosten voor druk en bedeling zelf. De input verzamelen doen we hoe dan ook. En ten slotte, we moeten ook ons bestuur meekrijgen ;)
 • foto Céline Claeys
  Wij stellen ons de vraag of het eigenlijk verplicht is als overheid om zo'n gids te maken? Zo ja, is het verplicht om hem te laten drukken en te laten bedelen onder alle inwoners? We merken gewoon dat van zodra zo'n gids gedrukt is, dat die binnen het half jaar foutieve gegevens gemaakt. De reclame storen wij ons ook enorm aan. Vandaar dat we met het idee spelen om onze wegwijsgids online raadpleegbaar te maken zodat mensen altijd de meest recente versie te zien krijgen. Geprinte exemplaren zouden dan enkel op vraag verkrijgbaar zijn in het stadhuis (afdrukbare pdf van de laatste versie).
 • foto Kobie Burgess
  @Céline, klopt wat je zegt! Dat voorstel gaan wij ook doen.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.