naar top

Ontvangst nieuwe inwoners

Dag iedereen Hoe pakt jouw gemeente/stad het ontvangst van de nieuwe inwoners aan?

Reacties

Reageer
 • foto Sofie Claes
  Wij bieden een gratis Kempens ontbijtbuffet (is onze streek) aan gevolgd door een vrijblijvende korte rondleiding, te voet. Het ontbijt vindt plaats in een kleine locatie achter het gemeentehuis waardoor we werken met groepjes 'ontbijters'. Afsluitend bieden we nog een drankje aan in onze inkomhal van het gemeentehuis-kasteel. Jaarlijks nodigen we zo een 400-tal nieuwe inwoners uit waarvan de helft zich inschrijft. Alles vindt plaats op een zondagvoormiddag in het najaar. Indien je meer info wenst of mijn draaiboek, mag je me steeds contacteren via sofie.claes@westerlo.be.
 • foto Eddy Smeets
  In Kinrooi is de onthaaldag 1x per jaar in het voorjaar, ook ontbijtbuffet tijdens een boottocht. Check anders dit videoverslag eens: https://www.tvl.be/programmas/fan-van-limburg-onthaal-nieuwe-inwoners-in-kinrooi-57642 . Grtjs Eddy Smeets
 • foto Ashley T'Jaeckx
  Dag Sofie en Eddy

  Bedankt voor jullie tips!
 • foto Hannelore Vanhaverbeke
  Dag Ashley

  in Harelbeke ontvingen we de nieuwe inwoners in ons Cultureel Centrum met een ontbijt. Na een woordje van de burgemeester en de schepen werd hen nog een receptie aangeboden. Alle aanwezigen krijgen ook een goodiebag mee met een aantal leuke bonnen. Dit jaar gaan we het een klein beetje anders aanpakken. Geen ontbijt meer, maar een iets uitgebreidere receptie waarbij onze vrije tijdsdiensten ook op een leuke manier zichzelf kunnen voorstellen. We zullen zien wat het geeft... :)
 • foto Merel Windels
  Dag Ashley
  In Roeselare organiseren we drie maal per jaar een onthaal telkens op zaterdagvoormiddag. Op het programma staat een ontvangst op het stadhuis met welkomstwoord van de burgemeester en kennismaking met het cbs ; een busrit door de stad en haar deelgemeenten en als afsluiter een bezoek aan kenniscentrum ARhus (bib).
  Vriendelijke groet.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.