naar top

beheer(der) Facebookgroep 'Je bent van [gemeente] als...'

Wellicht is er in veel/alle gemeenten ergens een Facebookgroep 'Je bent van [gemeente] als...' die beheerd wordt door een privé-persoon. Heeft er iemand al eens slechte ervaringen gehad met de beheerders? Ttz: inhoud posten die niets met de gemeente te maken heeft, maar alleen met zijn/haar levensvisie (hm... alt+right dus), mensen blokkeren als het hem niet aanstaat, 'vriendjes' laten meetrollen... En dus: slechte PR voor de gemeente, maar je kan er op het eerste zicht niets aan doen. Indien al eens meegemaakt: hoe heb je dit opgelost?

Reacties

Reageer
 • foto Marc van Daele
  Beste Tom
  Wij laten die facebookgroep zijn voor wat het is. Het staat iedereen vrij een groep op te starten en om meningen te hebben over wat er in de gemeente gebeurt en ook over de gemeente als organisatie. Ik volg die groepen persoonlijk ook niet. We creëerden onze eigen community op onze eigen facebookaccounts. Een aantal van mijn collega's zitten wel in zo'n groep en ook in de stad waar ik woon bestaan ze. Het niveau van de gesprekken is meestal laag en de sfeer zuur. Ik vind niet dat er toegevoegde waarde te halen valt als ik me in die discussies ga mengen.
  We proberen zelf steeds positief te communiceren op onze accounts en op een eerlijke maar respectvolle manier met onze leden in interactie te gaan. Datzelfde respect verwachten we ook terug en wanneer nodig dwingen we dat ook af.
  Kortom, we weten dat die groep ook in Zwijndrecht bestaat, maar we geven er niet te veel relevantie aan.
  Veel succes nog!
  Marc
 • foto Wim Neven
  Dag Tom
  Wij laten die groep ook voor wat het is. Hier in Neerpelt valt het overigens nogal mee met de inhoud. Natuurlijk is een dergelijke groep wel handig om te volgen om te weten wat er leeft.
  Wim
 • foto Barbara Ceuleers
  Dag Tom,
  In Alken circuleren er 2 facebookgroepen/-pagina's. Eigenlijk nog nooit problemen mee gehad. Ik scan de pagina's wel dagelijks en reageer, als er onjuistheden of onwaarheden verteld worden.

  Groeten,
  Barbara
 • foto Philip Bouchet
  Dag Tom, ook in Ham bestaat er zo'n groep. Ook wij scannen deze en reageren vooral via links naar onze eigen kanalen. Onjuistheden proberen we te counteren. Uiteraard gaan we niet in discussie. Mensen mogen hun mening hebben.

  Groeten
  Philip
 • foto Bob Pieters
  Goeiemorgen
  In Berlare werken we zoals Philip en Barbara. We vinden het wel moeilijk dat we in zo'n discussie niet kunnen reageren als "gemeente Berlare" maar enkel in eigen naam waardoor de validatie minder is (niet iedereen kent ons, voor wie ons wel kent is het onduidelijk of je uit eigen naam of als communicatiedienst antwoordt,...)
  Voor zover we weten kan je als pagina niet reageren in een groep, enkel als een persoon. En een algemeen profiel (vb communicatie-ambtenaar Berlare) aanmaken is niet toegestaan. Of heeft iemand hiervoor een oplossing?
  Groet,
  Isabel
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.