naar top

Opname gemeenteraad

Collega's, We denken na om opnames van de gemeenteraad te maken. Wie doet dit al? Hoe werkt dat bij jullie? Met wie werken jullie hiervoor samen? Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen. Leen

Reacties

Reageer
 • foto Gitte Tilburgs
  Beste Leen
  In Baarle-Hertog gebeurt dit door de lokale radio. Omroep Baarle zendt de gemeenteraad al vele tientallen jaren live uit. De laatste jaren wordt de raadsvergadering ook door hen opgenomen en kan je de raad via de website http://www.omroepbaarle.nl/ terug beluisteren. De gemeente Baarle-Hertog geeft de lokale radio hiervoor een subsidie van 500 € per jaar.
  Met vriendelijke groeten
  Gitte Tilburgs
 • foto Geert Weymeis
  Dag Leen

  In Damme nemen we de gemeenteraad op in functie van de notulering. We tappen de conferentiemicrofoons af. De opname is echter niet voor uitzending vatbaar. Als je dat wil doen, zorg je best dat er een (geluids)technicus aanwezig is zodat er altijd een micro open staat om het omgevingsgeluid op te vangen en het geluidsniveau van de verschillende tussenkomsten gelijk te brengen. Het is ook opletten geblazen. Bijvoorbeeld als de voorzitter iets fluistert naar de algemeen directeur en één van hun microfoons staat open, staat dat heel goed hoorbaar op de opname.

  Groeten
  Geert
 • foto Seel Seynhaeve
  Dag Leen,

  In Kortrijk kunnen inwoners en andere geïnteresseerden de gemeenteraad al enkele jaren live volgen op https://www.kortrijk.be/gemeenteraad-live-volgen. Daar vind je ook de beelden van voorgaande gemeenteraadszittingen. We tellen maandelijks zo'n 250-300 unieke kijkers. Het abonnement voor livestreaming kost de stad jaarlijks zo'n € 2.225.

  Groeten,
  Seel
 • foto Laure Roussel
  Beste Seel,

  Hoe pakken jullie het bij de streaming aan voor het geluid? Beschikken jullie over micro's voor alle raadsleden en een geluidsversterker? Zullen jullie de streamings ook gebruiken als verplicht zittingsverslag?

  groetjes,
  Laure
 • foto Seel Seynhaeve
  Dag Laure,
  tot voor kort werkten wij op de analoge manier (microfoon tegen speakers). Sinds enkele maanden kunnen we via een televic-systeem rechtstreeks inpluggen op het videoplatform. Dat levert uiteraard nog betere geluidskwaliteit op. Omdat we hier veel vragen over krijgen, maakten we een kort how-to filmpje: https://youtu.be/ipTgxk3Gfgk
  Voorlopig werken we nog met geluidsopnames voor zittingsverslag.
  Mijn collega multimediamedewerker neemt telefonisch contact op met jou voor een extra woordje uitleg.
  Greetz!
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.