naar top

onthaalpakket nieuwe inwoners

Onze nieuwe inwoners krijgen bij hun inschrijving een pakketje mee met nuttige info (zoals ophaalkalender enz.). Zijn er gemeenten die in dat pakketje ook bonnen van winkeliers steken? Hebben jullie de winkeliers daarvoor aangeschreven en zijn er afspraken rond (wat wel en wat niet)? Ik zie wel in de Kortomdatabank dat er gemeenten zijn die een pakketje met bonnen meegeven tijdens een onthaalmoment van nieuwe inwoners.

Reacties

Reageer
 • foto Lieve Jaspaert
  In de stad Mechelen doen wij beide. Bij de inschrijving geven wij de informatie mee die de bewoner echt nodig heeft (huisvuilkalender, stadsplan, ...). Bij het onthaalmoment geven wij een welkomstpakket met inderdaad kortingsbonnen of staaltjes van de handelaars. Deze worden jaarlijks aangeschreven. Zij krijgen dan de data mee wanneer de onthaalmomenten doorgaan. Het moet gaan om een kortingsbon of staaltje, enkel een flyer of naamkaartje wordt niet aanvaard. Petra Reynaerts
 • foto Hedwig Daineffe
  Dag Petra, stoppen jullie het welkomstpakket in een goodiebag? Zoja, is deze bedrukt en met welke firma zijn jullie hiervoor in zee gegaan? Bij lokaal bestuur Tervuren werd dit jaar budget voorzien om een goodiebag voor onze nieuwe inwoners te laten maken. We dachten aan een herbruikbare draagtas met leuke quote of slogan, vervaardigd in milieuvriendelijk materiaal. Alle tips van andere besturen zijn welkom!
  Lieve Ermgodts
 • foto Katrien Van Cleynenbreugel
  We geven in Roosdaal aan nieuwe inwoners een goodiebag mee met: info van de gemeente (stadsplan, info verenigingen en scholen, ophaalkalender, ...), een balpen met bedrukking van de gemeente, een voordelenboekje met kortingen bij lokale handelaars, ...

  De goodiebag is een stoffen zakje bedrukt met logo van de gemeente.
  Het voordelenboekje wordt jaarlijks herzien. Alle lokale handelaars worden aangeschreven maar de reactie is erg pover. Je moet ze bellen en blijven bellen om een mooi aanbod te kunnen bieden.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.