naar top

Instagram

We overwegen om te starten met een Instagramaccount vanuit de stad. Op dit moment promoten we al wel een hashtag en de beste foto's met die hashtag verschijnen maandelijks in onze Stadskrant. Nu zouden we ook zelf aan de slag willen maar ik vraag me af met hoeveel personen we deze account best beheren. Hoe verloopt dit bij jullie? Alvast bedankt voor jullie reacties!

Reacties

Reageer
 • foto Ilse Chamon
  Hallo, we hebben momenteel een Instagramaccount van de gemeente Koksijde en beheren dit hoofdzakelijk met 2, af en toe met 4 personen. In een ideale wereld dien je een 3-tal posts per dag te voorzien, maar dat halen wij zeker niet. We wisselen wat af tussen bestuurlijk nieuws, belevenissen en evenementen.
 • foto Kristof D'hanens
  Dag Ellen

  Instagram is in de eerste plaats de plaats om verhalen te vertellen. Focus dus niet te veel op promo en aankondigingen, maar vooral op wat je collega's, klanten, publiek, organisatie... beleeft.

  Trek je niet te veel aan van quota en richtcijfers. Liever elke week een topfoto, dan drie keer per dag een flauwe of middelmatige. Ook hier geldt immers een algoritme. Foto's zonder likes of comments zullen niet veel getoond worden. Een comment is overigens meer waard dan een like, en een lange comment meer dan 'nice' of 'tof'.

  Best om een iemand het overzicht te laten bewaren, en foto's te scoren in je netwerk die je dan kunt posten. Vooral coördineren en opvolgen dus, eerder dan zelf overal foto's te moeten gaan trekken. (check de instagram van @DeinzeOnline of @lpantwerpen als goed voorbeeld)

  Wat ook vaak gedaan wordt, is een "insta-takeover', waarbij elke week iemand anders een week lang foto's mag posten. Elke week een andere inwoner bvb, of elke week een andere medewerker van de stad (check @devlaamseambtenaar)

  Daarnaast heb je ook nog heel veel mogelijkheden zoals boomerang, hypelapse, fotoalbums, stories, ...

  Op onze website vind je hierover heel wat inspiratie:
  http://www.ilikemedia.be/?s=instagram

  Succes!
 • foto Jill Boudrez
  Hallo Ellen
  Bij Stad Roeselare beheren we de de IG account hoofdzakelijk met 2 personen (die tegelijk ook de andere social media beheren/monitoren). We posten zeker niet elke dag, en proberen zoals hierboven aangehaald te kiezen voor foto's die voor zich spreken. IG gebruiken we vaak ook om crossmediaal te werken: een toffe foto van/over/in Roeselare die op facebook gepost werd, herposten op IG; of regrammen; of een blik achter de schermen van een interview, etc.
  Wij beschouwen het vooral als een 'nice to have' medium.
 • foto Ashley Mertens
  Hallo allemaal

  Ik ga hier even op verder gaan: werken jullie met een persoonlijk Instagram account of een Bedrijfsaccount?
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.