naar top

Communicatie tijdens het verkiezingsjaar

Dag collega's.

Wij hebben gisteren een omzendbrief gekregen van minister Homans waarin ze "met aandrang vraagt om in het verkiezingsjaar (dus niet alleen tijdens de sperperiode) inzake het gebruik van de
gemeentelijke informatiebladen of andere publicaties uitgaande van het bestuur, de nodige
kiesheid aan de dag te leggen. Daartoe behoort ook de elektronisch beschikbaar gestelde informatie."

Hoe gaan jullie daarmee om? Wij hebben bijvoorbeeld sinds vorig jaar een voorwoord in ons vernieuwd gemeentemagazine en welke schepen het woord voert, hangt af van het hoofdonderwerp van het infoblad.
Wij publiceren ook foto's van het feest van de jubilarissen, mét mandataris(sen). Is het dan ook beter om daar vanaf 1 januari al mee te stoppen?

Graag jullie kijk op deze zaak, dan kan ik mij ook een beter beeld vormen! Bedankt alvast!

Reacties

Reageer
  • foto Sofie Claes
    Foto's waarop 'actieve' mandatarissen staan, komen niet in ons gemeentelijk infomagazine én niet op andere (sociale) media; en zeker niet in het verkiezingsjaar. Bij het voorwoord plaatsen we soms wel een foto waarbij we een soort van beurtrol tussen de schepenen proberen te respecteren. Maar van zodra het jaar van de eigenlijke verkiezingen aanbreekt, staat er ook geen foto meer bij het voorwoord.
  • foto Wouter Linseele
    Dag Barbara, bij ons komen politici nooit aan het woord of in beeld in ons stadsmagazine. Er is in de laatste zes jaar één keer een uitzondering gemaakt (ondertussen al een paar jaar geleden) toen we een dubbelinterview hielden met de kinderburgemeester en de burgemeester.
    Dat principe is ook heel duidelijk opgenomen in ons 'redactiestatuut' en goedgekeurd door het cbs.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.