naar top

Promotie activiteiten Vrije Tijd

Collega's,
In Zulte wordt de promo voor de activiteiten van de Vrije Tijdsdiensten (sportkampen, grabbelpas, intitiatilessen,...) per dienst georganiseerd (sport, cultuur, jeugd...). Hierdoor krijgen de kinderen in de lagere school meerdere (kleine) flyers: één met de organisaties van de dienst sport, één van cultuur, één van... We zouden echter volgend jaar willen communiceren over de diensten heen ongeacht wie een activiteit organiseert, dus één brochure met alle vrijetijdsaanbod wel specifiek voor één doelgroep (kinderen lagere school) (en uiteraard afgebakend in tijd, vb een vakantie). Hoe hou je de hoeveelheid aan info overzichtelijk? Want er zal heel wat info in moeten komen, nu we van meerdere flyers naar één brochure gaan. Om ons hierop voor te bereiden, hadden we graag enkele goede voorbeelden ingekeken: originele brochures, openklapbare folders, brochures met 'tabbladen', ... als het maar vernieuwend, flashy (kinderen tot 12j) en vooral overzichtelijk is. Thanx!

Reacties

Reageer
 • foto Lieve Jaspaert
  In Mechelen hebben wij sinds enkele jaren 1 gebundelde uitgave (sport, jeugd) voor de vakantieperiodes. Er zijn drie brochures (krokus en pasen, zomervakantie, herfst- en kerstvakantie). Ik voeg hierbij die van het najaar 2015.
  Stad Mechelen - Petra Reynaerts
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
 • foto Tom De Smet
  Gluren bij de buren! :-) Sinds de voorbije herfstvakantie groeperen wij alles in 1 gids: zie http://www.waregem.be/sites/waregem/files/media/assets/jeugddienst/grabbelpas/kidsgids_kerstherfst2015_0.pdf
 • foto Jo Geraerts
  Dag Stefanie, wij hebben in As sinds vorig jaar de activiteiten van de jeugd- en sportdienst en de buitenschoollde kinderopvang ook gebundeld in een grote affiche. deze wordt zo geplooid dat er een A4-formaat overblijft.
  Hierin werd ook een overzichtagenda opgenomen (outlook-stijl) waarin de ouders de kans hebben om bepaalde activiteiten aan te vinken om het vervolgens op het prikbord te hangen of ergens anders te bewaren.

  Dit initiatief werd in onze gemeente zeer positief onthaald, want oook hier werd een massa folders, brochures, flyers (en allemaal in een andere stijl/opmaak :-)) in de scholen bedeeld. Ikzelf heb 3 kinderen, wat resulteerde in een grote onoverzichtelijke boel.

  Je vindt de plooifolder in bijlage.

  veel succes!
  Bijlagen
  Meld je aan om bijlagen te downloaden.
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.