naar top

burgers informeren/alarmeren via SMS

Beste collega's,
Wij overwegen om onze dienstverlening uit te breiden en burgers te informeren per sms. Zijn er nog gemeenten die dit doen? Doen jullie dit via jullie eigen computersysteem of via een externe dienstverlener? Wat zijn jullie bevindingen? Hoe zit het met de prijs? Kunnen burgers bijvoorbeeld ook per straat ingelicht worden?
We hebben al heel wat informatie verzameld, maar het is zo uitgebreid dat we niet goed weten waar te beginnen...
Alvast van harte bedankt!

Reacties

Reageer
 • foto Philip Bouchet
  Marie-Anne, onze dienst bevolking werkt voor haar communicatie met sms. Deze module is geïntegreerd in het bevolkingspakket van Schaubroeck. Dit kostte slechts een paar honderd euro extra als ik mij niet vergis. Dit systeem kunnen we ook inzetten voor andere doeleinden maar dat doen we op dit moment nog niet. Doordat het gekoppeld is aan het bevolkingspakket, kunnen we inderdaad op straatniveau communiceren. Handig bijvoorbeeld bij crisissituaties. De uitdaging is uiteraard om zoveel mogelijk gsm-nummers te verzamelen.

  Groeten
  Philip Bouchet
  Communicatieambtenaar gemeente Ham
 • foto Peter Mertens
  Beste,

  Vanuit Binnenlandse Zaken loopt momenteel een proefproject in een
  30-tal gemeenten voor verwittiging bij noodsituaties per SMS (http://www.BE-Alert.be). Het is de bedoeling dit in de loop van volgend jaar uit te rollen voor het hele land. Daarbij wordt ook een mogelijkheid voorzien tot gebruik van het tool voor andere toepassingen, ipv louter verwittiging bij noodsituaties. Meer info via koen.debudt@ibz.fgov.be of 02 506 48 58.

  Met vriendelijke groeten,
  Peter Mertens, woordvoerder Crisiscentrum
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.