naar top

Onkosten Mailchimp

We zouden voor het versturen van digitale nieuwsbrieven overstappen naar Mailchimp. Het is ons echter niet geheel duidelijk hoeveel ons dit zal kosten.

Op de website van Mailchimp staat bijvoorbeeld dat een ongelimiteerd aantal e-mails naar maximum 5.000 gebruikers 46,05 euro per maand kost.
We vragen ons af of dit over het totale aantal gebruikers gaat, of over het aantal gebruikers waarnaar we een mail sturen.

Zo hebben wij bijvoorbeeld verschillende nieuwsbrieven (algemeen, naar bedrijven, naar kringlooptuiniers).
Telt dan enkel het aantal waarnaar je de mail stuurt of ook de andere gebruikers die op dat moment geen mail ontvangen
(want dan moeten we betalen voor meer dan 10.000 gebruikers).

We stellen ons bovendien de vraag of de prijs zich vanzelf aanpast of je het aan Mailchimp dient te laten weten wanneer het aantal subscribers verandert.

Reacties

Reageer
 • foto Michiel Tijskens
  Dit gaat over het totale aantal gebruikers van alle nieuwsbrieven. Voor 2.801 tot 5.000 abonnees betaal je 50 dollar. Voor 5.,001 tot 5.200 abonnees 55, voor 5.201 tot 5,400 abonnees 60 dollar. Als je lijst volzet is, zal je moeten overschakelen naar het duurdere model. Of je nu geen enkele nieuwsbrief verstuurt, een maandelijks nieuwsbrief naar een segment van de lijst of elke dag een nieuwsbrief, de prijs blijft hetzelfde. Dit gaat enkel over het aantal abonnees dat je lijst kan bevatten. In ons gratis model zijn er dan 2.000.
  Een andere mogelijkheid is 'pay as you go'. Dat is vooral interessant als je weinig nieuwsbrieven verstuurt.
 • foto Chris Van Kerckvoorde
  Wij werken nu ongeveer een 4-tal maanden met Mailchimp voor onze nieuwsbrieven en zijn zeer tevreden. Het is zeer gebruiksvriendelijk, je hebt handige statistieken, het verdelen in segmenten loopt vlot, het opladen van gegevens gaat vlot en we kunnen er met verschillende collega's samen in werken.
  Wij hebben voorlopig voldoende met het gratis model.
 • foto Ashley Mertens
  Jammer dat ik hier geen antwoord vind. Ik vraag me ook af hoe gemeentes de betaling van Mailchimp regelen, daar dit enkel per credit card lijkt te kunnen... Alvast bedankt voor de info.

  Ashley
Meld je aan als lid om een reactie te plaatsen of bijlagen te downloaden.